Nickerie, zaterdag 29 mei 2004  


Stichting WiN tekent samenwerkingsovereenkomst

door Beta Debidien

Na de ondertekening overhandigt directeur Egbert de Bruin van de Stichting Paus Johannes een exemplaar van de samenwerkingovereenkomst aan voorzitter Glenn Tjon Tjauw Liem van de stichting WiN.-.NW NICKERIE — De Stichtingen Welzijn instituut Nickerie (WiN) en de Stichting Paus Johannes XXIII gevestigd te Rotterdam (Nederland) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend in het WiN-huis in het district Nickerie. Partijen zijn overeengekomen dat de samenwerking wordt aangegaan voor een periode van drie jaar, waarna zal worden bekeken of verlenging wenselijk is.

De Stichting Paus Johannes XXIII ondersteunt en begeleidt de Stichting WiN in de uitvoering van de nieuw op te zetten huisvesting voor verstandelijk gehandicapte kinderen in Nickerie. De stichting uit Rotterdam detacheert gedurende drie jaren gekwalificeerd en deskundig personeel om de werkers in de accommodatie voor gehandicapte kinderen te coachen en te begeleiden en coördineert ook de inbreng van een maatschappelijk werker vanuit de Stichting MEE, een sociaal pedagogische dienst in Den Haag.

Het streven is om minimaal eenmaal per jaar een bijeenkomst in Nickerie te beleggen waarbij de besturen van beide stichtingen overleg met elkaar plegen over de voortgang van de samenwerking. De Stichting Paus Johannes XXIII stelt zich ten doel het bieden van ambulante en (semi) residentiële begeleiding en verzorging van verstandelijk gehandicapte kinderen en hun ouders. Dit doet zij door het aanbieden van tal van (woon) voorzieningen van waaruit de begeleiding en verzorging plaats vindt.

Uitgangspunt in de begeleiding en verzorging is de wens van het kind en zijn/haar ouders. De stichting WiN helpt mee aan het bevorderen van de kwaliteit van zorg en welzijn in het district Nickerie. Dit doet zij door het uitvoeren van een serie van activiteiten in samenwerking met lokale organisaties zoals politie, justitie, onderwijs, gezondheidsorganisaties en lokale initiatiefgroepen op sociaal gebied.

Momenteel is WiN bezig met een suicide (zelfmoord) counsellor- opleiding, die in juni 2003 van start is gegaan in Nickerie. Op het programma staan het leer/werkproject voor ontspoorde kinderen in samenwerking met de politie van Nickerie en het opzetten van een dag/nachtverblijf voor verstandelijk gehandicapte kinderen.

De stichting Amantia uit Nederland, waar Maarten Boelen directeur van is, heeft 150 duizend euro vrijgemaakt voor de renovatie van de Gruntjesschool en de nieuwbouw van het nachtverblijf te realiseren.

De Stichting Paus Johannes XXIIIe, waar Egbert de Bruin directeur van is, is gevestigd in Rotterdam/Nederland en heeft ongeveer 650 gehandicapten onder haar hoede. Verder stelt zij zich garant voor deskundigheidsbevordering voor meerdere jaren. Er zullen om de zes maanden gediplomeerde begeleiders naar Nickerie worden gedetacheerd om stichting WiN bij te staan. Ook de Sociaal Pedagogisch Dienst in Den Haag, onder leiding van Dauletram Ramlal, die ook in Nickerie geen onbekende is, zal een maatschappelijk werkster voor WiN sturen.

Het is de bedoeling dat tegen het eind van het jaar het nachtverblijf in gebruik kan worden genomen. Namens de stichting WiN plaatste voorzitter Glenn Tjon Tjauw Liem en namens de Stichting Paus Johannes XXIII De Bruin, hun handtekeningen op vrijdag 12 maart onder de samenwerkingsovereenkomst.

Bron:
,  22-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics