Nickerie, zondag 16 januari 2005

Prakash aast op plaats in NVB-finaleronde

NIEUW-NICKERIE — Het bestuur van de Nickeriaanse voetbalvereniging Prakash zegt dat het streven is dat de ploeg zich plaats voor de finaleronde van de eersteklassecompetitie van de Nickerie Voetbalbond. De ploeg zit na de 4-2 overwinning op Sidoredjo in de middenmoot.

In elk geval zal Prakash na de tussentijdse transferperiode waarschijnlijk versterkt binnen de lijnen verschijnen. De clubleiding voert momenteel gesprekken met Atlantic om Roy Soekmangal en Ritesh Mathoera over te nemen. Atlantic verliest ook Changoe Prewish, die de overstap maakt naar PSV.

Verder is bekend dat Iemankhan Azadkhan Pechaan inruilt voor Tornado. Aan de andere kant verliest Tornado Ashwien Jagmohansingh, die naar Zwaluw vertrekt. Garuda heeft zich versterkt met Ristie Pawiroredjo, die uitkwam voor Molto in de competitie van de Domburg Sportbond.

Prakash won donderdag mede door een hattrick van Dennis Edwards met 4-2 van Sidoredjo. Edwards scoorde voor de rust een keer, net als Urphio Sedoc. In de zestiende minuut vond Moekamat Soewondo het net voor de verliezer. Na de rust maakte Edwards met treffers in de 62ste en 77ste minuut zijn hattrick compleet (4-1), terwijl in blessuretijd Stevan Karioredjo van Sidoredjo de eindstand op 4-2 bepaalde.

In de tweedeklasse won Sparta moeizaam met 4-3 van Jai Kisan, dat bij de rust met 3-2 voorstond. De goals werden gescoord door Amar Kapoerchand (tweemaal) en Rashid Hohmarow (Jai Kisan), Ronny Kariodirjo (tweemaal), Ibnoe Bari en Charles Wirjanom (Sparta).

Weekendschema: zaterdag: DWS - Upkar, Jai Hind - Pechaan; zondag: Atlanta - Jong DWS, Southline - Paradise.