Nickerie, zaterdag 12 februari 2005

Robinhood deklasseert ongemotiveerde Bintang Anjar

Bintang Anjar niet in staat volledig elftal op de been te brengen

Nickerie - Een ongemotiveerde en onvolledige Bintang Anjar (BA) is dinsdagavond smadeloos ten ondergegaan tegen Robinhood. De wedstrijd,  gespeeld in het kader van de eerste klasse kompetitie van de NickerieVoetbal Bond (NVB) in het Nickerie Stadion werd na 35 minuten gestaakt vanwege het feit dat er niet genoeg spelers van BA meer op het veld stonden.

Bij de aanvang van de wedstrijd verscheen de ploeg met slechts acht spelers en kort daarna kwam de negende speler opdagen. Robinhood maakte flink gebruik van de numerieke meerderheid en reeds in de 2e minuut scoorde Gerrit Lingaard de openingstreffer. Drie minuten later was het Edmund Dipowirono die de stand op 2-0 bracht. Wat er daarna gebeurde liet de meeste supporters vroegtijdig het stadion verlaten. Robinhood leek vast van plan te zijn een recordoverwinning te boeken en scoorde aan de lopende band. In de 34e minuut was de stand reeds op 8-0 gebracht middels nog drie goals van Dipowirono, waarmee hij zijn totaal op 4 bracht. Ook Gerrit Lingaard maakte een hattrick door in totaal drie goals erdoor te krijgen. Remie Mahabier kon “slechts” een keer tot scoren komen. Na het achtste doelpunt hield BA het voor gezien: de zevende speler bij BA viel uit, waardoor arbiter Arno Windzak genoodzaakt was de wedstrijd af te fluiten, aangezien niet het vereiste aantal spelers aan de zijde van BA meer op het veld stond.  Met de overwinning van Robinhood staat de ploeg nu samen met PSV op een gedeelde 1e  plaats in de NVB kompetitie met 23 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. Beide clubs zijn nu al zeker van een plaats in de winnaarsronde, waar 6 clubs strijd zullen leveren om het kampioenschap van Nickerie.

De clubs die daarnaast nog kans hebben om in de kampioenspoule te belanden zijn :

3.      Zwaluw     9 gesp. 20 punten

4.      Zeedijk     9 gesp. 17 punten

5.      De Ster    8 gesp. 16 punten

6.      Garuda     9 gesp. 14 punten

7.      Prakash   8 gesp. 13 punten

8.      Santos     9 gesp. 13 punten

In de tweede klasse won Upkar eerder op de avond met 3-1 van Naya Djotie. Soerin Achaiber vond tweemaal het net voor Upkar, terwijl Faizel Rahimbaks 1x scoorde. Ondanks de vele kansen die Naya Djotie kreeg, gelukte het slechts aan Rabinder Algoo om een goal voor deze club te maken. Rawinder Debidien van Upkar kreeg in deze wedstrijd de rode kaart.

Hedenavond (donderdag 10 februari) staan de volgende wedstrijden op het programma :

Spoedniek – Bangun Santoso (2e klasse) en

De Ster – Southline (1e klasse)

Overige sportnieuws uit eerdere speelrondes:

Paradise niet opgewassen tegen Santos

De ploeg van Paradise bleek donderdagavond niet opgewassen te zijn tegen Santos. De wedstrijd gespeeld in de 1e klasse kompetitie van de Nickerie Voetbal Bond, toonde een beter gemotiveerde ploeg van Santos, die vanaf het beginsignaal  fel in de aanval trok.

Reeds na vier minuten spelen scoorde Hardy Ho Asjoe met een strak schot, 1-0. Paradise probeerde met lange ballen door de verdiging van Santos te komen, hetgeen niet het gewenste resultaat opleverde. Santos kwam in de 32e minuut op 2-0, nadat Wendel Patterson de buitenspelval omzeilde en beheerst inschoot. Met deze stand werd er gerust.  Bij Paradise werden er enkele wissels gepleegd en de ploeg kreeg enkele goede kansen. Toch was het Santos die de voorsprong vergrootte. Clint Ost liep in de 51e minuut goed door op een dieptepass en scoorde via de handen van goalie Dyon Singoastro. Ost  maakte gebruik van een misser van doelman Singoastro om de stand in de 63e minuut te brengen op 4-0. Het verzet bij Paradise was gebroken en Santos verspeelde een groot aantal reeele kansen. Bij een scrimage voor het doel van Santos, scoorde Parino Mangoentaroeno een tegendoelpunt en reduceerde achterstand naar 1-4. Clint Ost werd in de 79e minuut in het strafschopgebied neergelegd en de arbiter wees naar de penaltystip. Deradj Ramadhin kon niet verenigen met de arbitrale beslissing er werd hiervoor geel gekleurd. Aangezien hij reeds een gele kaart op zijn naam had, moest hij het speelveld vroegtijdig verlaten. Ost voltrok zelf het vonnis, waarmee hij ook een gave hattrick maakte, 5-1. Doelman Gerold Prijor van Santos deed het hele stadion schudden met een actie die hij in de 87e minuut uitvoerde. Hij liep met de bal vanuit zijn strafschopgebied, omspeelde enkele spelers en trok risicovol het strafschopgebied van zijn collega aan de andere kant van het veld binnen. Hoewel hij in een schietpositie was, verkoos hij de bal breed te spelen op Bryan Thomas, die met een schuiver keeper Singoastro voor de zesde maal de bal uit het net liet vissen, 6-1. Santos heeft met deze overwinning 13 punten uit 9 gespeelde wedstrijden, terwijl Paradise op de voorlaatste plaats is blijven steken met 1 punt uit 9 gespeelde partijen.

Remo behoudt promotiekansen

De wedstrijd in de 2e klasse, die eveneens is gespeeld op donderdagavond in het Nickerie Stadion, tussen Remo en SDO is gewonnen door de eerstgenoemde club.

In de 11e minuut opende Steve  Tjin Aton de score voor Remo. Ivijano Widi maakte in de 29e minuut gelijk enin de 39e minuut nam SDO zelf een voorsprong, middels een goal gescoord door Soebandrie Troenopawiro. Met de 2-1 stand werd er gerust. Remo, de oudtse club van Nickerie kwam na de rust beter voor de dag en in de 52e minuut bracht Benito Patrick ploegen op gelijke hoogte, 2-2. In de 74e minuut nam Remo een 3-2 voorsprong. De ingevallen Steven Orna nam dit doelpunt voor zijn rekening. Kort voor  het einde kreeg SDO een goede kans om de stand in evenwicht te brengen, toen aan de club een penalty werd toegewezen. Doelman Stefano Agard dook in de juiste hoek en mag als de held van de avond worden gezien. Remo mocht verdiend met de drie punten naar huis en behoudt hiermee alle kansen om te promoveren naar de hoogste klasse van de Nickerie Voetbal Bond.

De kompetitie van de Nickerie Voetbal Bond wordt op zaterdag 5 februari voortgezet met de volgende wedstrijden:

-         Jong DWS- Tornado (2e klasse) en

-         Zeedijk – Jai Hind (1e klasse)

De wedstrijd waarnaar veel belangstelling uitgaat, is de ontmoeting tussen PSV en Zwaluw die op zondag 6 februari zal worden gespeeld.  Beide clubs hebben  20 punten uit 8 gespeelde wedstrijden en voeren samen met Robinhood de ranglijst aan.