Nickerie, vrijdag 06 mei 2005

Zeedijk zegeviert in laatste finale ronde wedstrijd

NIEUW-NICKERIE - Zeedijk heeft zijn laatste wedstrijd dinsdag in de finaleronde van de Nickerie voetbalcompetitie met 2-1 gewonnen van De Ster. Bij de rust was de stand nog 0-0. De Ster, die een betere eerste helft speelde, kreeg talrijke kansen maar benutte die niet. In de tweede helft waren de rollen omgekeerd met Zeedijk, die wel zijn kansen benutte en met drie belangrijke punten huiswaarts keerde.

Raymond Ronosetiko bracht de winnaar in de 61ste op rozen, terwijl de ingevallen Eric Amatngasoerie de stand verdubbelde; 2-0 Zeedijk. Kort voor het einde redde Amresh Lakhai de eer voor De Ster. Zeedijk is uitgespeeld en heeft tien punten uit vijf wedstrijden.

Zwaluw kan vandaag met een winstpartij op Santos kampioen worden van de Nickerie Voetbalbond (NVB). Bij een gelijkspel komt Zwaluw ook op tien punten. Robinhood heeft met nog een wedstrijd voor de boeg zeven punten. Hij speelt zijn laatste partij tegen De Ster, en komt bij winst ook op tien punten. De wedstrijd van vandaag kan dus een spektakel worden met Santos, die niets meer te winnen heeft maar de punten naar zeggen van trainer Ernandes Winter niet zomaar zal weggeven. In de voorwedstrijd spelen Atlantic en Southline tegen elkaar in de verliezerspoule.