Nickerie, vrijdag 06 mei 2005

PSV wint topper van Robinhood

Nieuw-Nickerie - De Politie Sport Vereniging (PSV) heeft de topper het afgelopen weekend in de finaleronde van de Nickerie voetbalcompetitie met 2-1 gewonnen van Robinhood. Bij de rust stond PSV al voor met 2-0.

Remie Mahabier kreeg de eerste reële kans in de negende minuut om Robinhood op rozen te brengen. Nadat hij laatste man Gerold Bramah van PSV omspeelde, kwam hij oog in oog te staan tegenover doelman Hugo Ngawikromo. Hij verzuimde echter te scoren.

PSV kwam na 25 minuten op voorsprong. Na heel goed voorbereidingswerk van Roeteshkoemar Chaturie via de rechtervleugel, lobte hij de bal naar het centrum. Ronny Karso, die niet goed afgedekt werd door de verdediging, nam de bal gelijk op de schoen en schoot in de bovenhoek buiten handbereik van goalie Sergio Tjin A Ton. Robinhood probeerde de achterstand via de vleugels ongedaan te maken, maar kon jammer genoeg niet scoren. ‘Bin' raakte nog verder in de problemen toen doelman Tjin A Ton een strak schot van Anthony Benschop niet goed onder controle kon houden en zodoende het leder in het doel zag rollen.

Robinhood deed in de 65ste minuut iets terug toen Roger Leysner uit een penalty scoorde. Ook PSV kreeg een penalty toegekend, maar Benschop schoot echter hoog over en verzuimde zodoende de stand te vergroten. Door het verlies van Robinhood maakt Zwaluw nu alle kansen kampioen te worden van de Nickerie Voetbalbond (NVB). Zwaluw heeft negen punten en heeft nog een wedstrijd te spelen tegen Santos; Robinhood bleef steken op zeven punten. Zwaluw kan alleen bij winst kampioen worden. Ook Robinhood heeft nog een wedstrijd te spelen en wel tegen De Ster. Zeedijk heeft eveneens zeven punten en een laatste ontmoeting te spelen tegen De De Ster. Bij winst kunnen Robinhood en Zeedijk elk op tien punten komen, waardoor een beslissingswedstrijd nodig zal zijn om de semi-kampioen te bepalen. Programma vandaag:Garuda - Paradise; Zeedijk - De Ster.