Nickerie.Net, dinsdag 31 mei 2005

NVB-vertegenwoordigers winnen in SVB-inter-districtentoernooi

NIEUW-NICKERIE - Robinhood en Zwaluw, vertegenwoordigers van de Nickerie Voetbalbond (NVB) in het inter-districtentoernooi van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) hebben in het weekend beide hun wedstrijden in winst omgezet. Robinhood, semi-kampioen van de NVB, won zaterdag in het rijstdistrict met 4-0 van Vitesse, kampioen van de Wageningen Sportbond (WSB). Zwaluw, kampioen van de NVB, ging zondag in het Jacques Eliazer-stadion te Groningen met 2-1 langs het thuisspelende Nishaan, semi-kampioen van de Saramacca Sportbond (SSB).

Robinhood heeft het tegen Vitesse erg moeilijk gehad in de eerste 25 minuten. De ploeg speelde slecht en duidelijk was dat bepaalde spelers ook niet hun dag hadden. Trainer Gilliano Snip geeft toe dat Robinhood zich slecht heeft gepresenteerd. Hij schrijft dat toe aan de twee oefenwedstrijden die kortgeleden tegen Vitesse zijn gespeeld en makkelijk werden gewonnen door zijn club. De spelers zijn er volgens Snip van uitgegaan dat het zaterdag even makkelijk zou gaan. Echter was het juist Vitesse, dat goede kansen creëerde en Robinhood onder grote druk plaatste. Tactisch ingrijpen van Snip - hij liet bepaalde spelers op andere posities spelen - bracht gelijk verandering in het spel van Robinhood. De ploeg scoorde vier doelpunten.
Het eerste doelpunt werd in de 26ste minuut gescoord door Armando Razack. Robinhood kwam na de rust beter opdagen en zag Wanwie Fraser en de ingevallen Remie Mahabier en Gerrit Lingaard ook scoren en de eindstand op 4-0 bepalen.
Robinhood en Zwaluw van de Coronie Sportbond (CSB) hebben zich al geplaatst voor de volgende ronde. De twee clubs spelen dit weekend tegen elkaar om de eerste plaats in de groep. Het Nickeriaanse Zwaluw speelt tegen Flamingo van de (CSB). Beide Nickeriaanse teams spelen in hun thuishaven.