Nickerie.Net, maandag 06 juni 2005  


SWM sluit watertoevoer Algemeen Zwembad Nickerie af

NIEUW-NICKERIE - De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft enkele dagen terug de watertoevoer naar het Algemeen Zwembad in de Mr. J. van Pettenpolder in het district Nickerie afgesloten. Dit gebeurde tijdens de afwezigheid van de beheerder van het zwembad, Walther Lackin. Het zwembad is nu aangewezen op regenwater, dat opgevangen wordt dor middel van een zelfgemaakte constructie van dakgoten.

SWM waterafsluiting - Zwembad NickerieLackin zegt dat als de regens uitblijven hij genoodzaakt zal zijn binnen twee weken het bad te sluiten. Dat zou betekenen dat het schoolzwemmen, dat goed op gang was gekomen, alsook de totale zwemsport, in gedrang komt in Nickerie.

Lackin is niet te spreken over de werkwijze van bedrijfsleider Rudie Pawirodihardjo van de SWM in Nickerie. Hij is van mening dat de SWM op deze wijze meehelpt de zwemsport in het district te laten uitsterven. Erger vindt Lackin het dat de sluiting plaatsvindt in een periode waar de regering geen aandacht zal besteden aan dit probleem, vanwege de werkzaamheden gepaard gaande met het formeren van een nieuwe regering.
Volgens hem is het niet de eerste keer dat de leiding van de SWM letterlijk de kraan heeft dicht gedraaid. In de afgelopen periode is door bemiddeling van bepaalde mensen in Paramaribo de zaak weer opengesteld. Lackin stelt dat de SWM-bedrijfsleider aan hem heeft gezegd dat de overheid politiek speelt met de hele kwestie rond het sportcomplex. Pawirodihardjo zou ook gezegd hebben dat ondanks de vele toezeggingen van de overheid, de openstaande waterrekeningen nog steeds niet betaald zijn aan de SWM.
Pawirodihardjo ontkent dat hij gezegd zou hebben dat er politiek gespeeld wordt. Volgens de bedrijfsleider moet Lackin met bewijzen komen om zijn beweringen te staven. "De SWM heeft in de afgelopen jaren steeds diensten bewezen aan het sportcomplex, maar het is ook de taak van het bestuur van het complex om er op toe te zien dat de rekeningen wel betaald worden", zegt Pawirodihardjo. De rekeningen zijn volgens hem intussen opgelopen tot boven 25.000 Surinaamse dollar. De leiding van de SWM zegt pas de watertoevoer te zullen openstellen als de openstaande rekeningen betaald zijn.-.

Bron/Copyright:

,04/06/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics