Nickerie.Net, maandag 06 juni 2005  


APS-voorzitter Kenneth van Genderen: Coalitievorming NF, AC en A1 van strategisch belang

Geplaatst: 06/06/2005

Paramaribo - Het is zo goed als zeker dat de gekozen volksvertegenwoordigers van A1, Jiwan Sital en Winston Jessurun, namens de combinatie vandaag in onderhandeling treden met Ramdien Sardjoe en Caprino Allendy van de NF/AC-top. Geruchten als zou A1 de uitnodiging aan zich voorbij laten gaan, berusten derhalve niet op waarheid. Zowel DA’91-voorzitter Winston Jessurun als Trefpunt’s leider Arti Jessurun gaven gisteren tegenover DBS te kennen dat A1 wel ingaat op de uitnodiging van het NF/AC.

Het gesprek om te komen tot een bredere basis van samenwerking is om elf uur in het VHP-centrum ‘De Olifant’. Kenneth van Genderen, A1-topper en voorzitter van de Amazone Partij Suriname (APS), ziet de signalen van de zijde van NF/ AC naar A1 toe als positief. Vanuit het gegeven dat de komende regering binnen een periode van vijf jaar het land naar ontwikkeling moet brengen, is het meer dan logisch dat NF/AC naar goede partners zoekt om het uit te voeren beleid breed te dragen. Het heeft er veel van dat Van Genderen heil ziet in een coalitie NF/AC/A1.

Ze zijn volgens hem gelijkgerichte partners die min of meer dezelfde doelen nastreven. Hij spitst dit laatste toe op de raakvlakken die de APS en de marronpartijen hebben voor wat betreft hun perceptie van ontwikkeling van het binnenland. Van Genderen ziet in een eventuele coalitie met NF/AC een mogelijkheid om een adequate oplossing te vinden voor de grondenrechtenproblematiek, een zaak die inheemsen als marrons sociaal maatschappelijk achterhoudt. Gegeven de uitkomst van de verkiezingen kunnen volgens hem de drie zetels van A1 van strategisch belang zijn bij een te vormen coalitie. Het feit dat het NF eerst gesproken heeft met AC en reeds een intentieverklaring heeft ondertekend, is voor Van Genderen geen reden te geloven dat het Nieuw Front het A1 beschouwt als reserve wiel. Het NF zal volgens de APS-leider zijn reden hebben waarom het eerst gepraat heeft met de AC-top. ‘Het is hun goed recht en het zal waarschijnlijk onderdeel zijn van hun strategie’, aldus Van Genderen.

 

<

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,06-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics