Nickerie.Net, maandag 06 juni 2005  


UPS/DOE: Bouterse zeer misleidend bezig

Geplaatst: 06/06/2005

Paramaribo - De voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, heeft onlangs verkondigd dat in de kerk van Kwamalasemutu gezegd is dat wie op Bouterse stemt, door God zal worden gestraft. Hierbij zei Bouterse dat de Inheemsen hiertoe door de leider van een politieke partij zouden zijn aangezet. Aangezien de meeste stemmen in Kwamalasemutu door UPS/DOE zijn gehaald en partijleider dr. Marten Schalkwijk het dorp heeft bezocht, is het duidelijk dat Bouterse de voorzitter van DOE bedoelt.

Wie Schalkwijk kent, weet dat hij een andersoortige politiek voorstaat en eerlijkheid en integriteit hoog in het vaandel heeft. Waarom heeft de NDP-voorzitter of één van zijn medewerkers geen contact opgenomen met de DOE-voorzitter om deze zaak te verifiëren? De voorzitter van DOE daagt de heer Bouterse daarom uit om samen naar Kwamalasemutu te gaan en aan te wijzen aan wie hij zoiets gezegd zou hebben. DOE probeert de Inheemsen niet voor de gek te houden met anti-propaganda maar heeft haar campagne gericht op de ontwikkeling van hun gebied. Op basis van deze positieve campagne hebben de Inheemsen in Kwamalasemutu kennelijk gekozen voor UPS/DOE, waar 6 RR-zetels zijn behaald. De NDP gunt UPS/DOE dit blijkbaar niet en probeert via valse beschuldigingen een eerlijke partijleider en diens Christelijk geloof in diskrediet te brengen.

Wat in de kerk te Kwamalasemutu gezegd is, laten wij voor de verantwoordelijkheid van de plaatselijke gemeente, die daarover geen verantwoording verschuldigd is aan DOE of de NDP. Als er echter zoiets gezegd zou zijn, dan behoren de gemeenteleden die dit gehoord hebben, meteen naar de voorganger te stappen om de zaak te corrigeren. Het lijkt ons echter zeer sterk dat een voorganger zo een onbijbelse uitspraak van de kansel doet. Bouterse spreekt zelf geen Trio en was niet in de kerkdienst te Kwamalasemutu en moet het dus van derden gehoord hebben. Was die bron wel betrouwbaar? Is deze zaak bevestigd door anderen en wat is er precies gezegd? De Inheemsen uit het dorp zijn niet in Paramaribo om hierop antwoord te geven of zich te verdedigen en dus past het niet om hen op deze wijze te bespreken. De politiekleider van de grootste partij moet zich inzetten om het volk op te bouwen en niet met goedkope en misleidende verhalen aankomen. De burger is gewaarschuwd om niet zomaar propaganda aan te nemen als waarheid, aldus de Persdienst van DOE.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,06-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics