Nickerie.Net, dinsdag 07 juni 2005  


Eerste bespreking NF/AC met Alternatief-1 levert niets op

door Ivan Cairo

Paramaribo - De eerste overlegronde tussen Het Nieuw Front (NF) en A Combinatie (AC) enerzijds en de combinatie Alternatief -1 anderzijds is gistermiddag op niets uitgelopen. Partijen keren met het resultaat terug naar de structuren om later in de week het overleg voort te zetten. Concrete resultaten werden gisteren niet bereikt. Veel duidelijkheid over waar de schoen wringt konden journalisten niet krijgen van de deelnemers aan de besprekingen.

Wel blijven partijen in communicatie met elkaar voor een mogelijke coalitievorming, zei AC-leider Caprino Alendy gistermiddag aan de Ware Tijd na afloop van de eerste gespreksronde gisteren in het VHP-hoofdkwartier De Olifant. Kort daarvoor hadden NF-leider Ram Sardjoe en A-1 presidiumvoorzitter Winston Jessurun tegenover journalisten reeds aangegeven dat de bespreking was verdaagd, zodat partijen verder voeling konden houden met hun structuren. De A-1 leiders bogen zich gisteravond over het resultaat van de eerste besprekingen, terwijl de top van het NF en AC gisteravond hetzelfde deden op het Kabinet van de President.
Alendy zei desgevraagd dat partijen de intentie kenbaar hebben gemaakt om in communicatie met elkaar te blijven om een basis te creëren voor verdere samenwerking met als uiteindelijk doel formering van een nieuwe regering. "De politieke wil is daar om met elkaar in communicatie te blijven", aldus de AC-topper. Geen van de politieke leiders wilde concreet aangeven waarover gisteren is gesproken en of er breekpunten zijn geconstateerd.
Volgens Sardjoe is geprobeerd de ideeën over en weer te ventileren en is vastgesteld dat de behoefte voor samenspraak essentieel is. Ook zouden ‘raakpunten’ zijn gesignaleerd die een gemeenschappelijk optreden mogelijk zouden kunnen maken. Echter zou er sprake zijn van situaties en omstandigheden die nader overleg met de partijstructuren vereisen. De punten waar de zaak gisteren is vastgelopen, wilde Sardjoe op vragen van journalisten niet aangegeven, maar liever overlaten aan de partijstructuren. De besprekingen worden later deze week voortgezet.
Jessurun gaf aan dat de bedoelingen van de NF/AC-alliantie werden aangehoord waarop ook reacties werden gegeven. Partijen zijn nu op het punt beland om zaken met hun structuren verder door te praten. Volgens Jessurun is het traject naar concrete samenwerking nog niet bereikt.
Overigens heeft alleen A-1 positief gereageerd op de uitnodiging van NF/AC. Zowel de Nationale Democratische Partij als de Volksalliantie voor Vooruitgang hebben de uitnodiging afgewezen. Beide politieke organisaties zeggen geen belangstelling te hebben voor besprekingen met een reeds gevormde coalitie.-.

Bron/Copyright:

,07/06/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics