Nickerie.Net, zondag 26 juni 2005  


Soewarno Imanredjo bereikt overtuigend Picolet-finale

door Richenel Small

Nickerie  - Op de tweede wedstrijddag van het JUNI Toernooi van de Zangvogel Bond Nickerie (ZBN) won Soewarno Imanredjo op zondag 19 juni in de picolet-klasse zeer overtuigend van Poerwo Saliem met 66-0. In de finale van deze klasse op 3 juli zal Imanredjo het opnemen tegen de andere picolet van Saliem die de vorige week de finale bereikte.

In de twa-twa klasse ging de wedstrijd Sham Hira – Rubard Vrieze niet door, omdat de vogel van Vrieze in de rui is en op grond hiervan werd teruggetrokken door de eigenaar. Hira gaat door naar de halve finale en zal als tegenstander krijgen de vogel van Derrick Fung Fern Chung, die in een “thriller” met 69-52 langs Dewied “Pee” Baidjoe ging.

De andere halve finale wedstrijd zal gaan tussen Richenel Small en de andere vogel van Fung Fen Chung. Gezien de prestaties van de vogels van Fung Fen Chung is hij de favoriet voor het behalen van het kampioenschap.

In de rowtie-klasse is de strijd nog lang niet gestreden. Eno “Tjembre” Williams en Winston Banai kwamen niet verder dan 0-0. Bij het trekken van het lot was Williams fortuinlijk en gaat door naar de volgende ronde. Ashok Sardha 1 won in de 2e ontmoeting met 25-0 van Robby Sardha. Raymond Soeropawiro- Ashok Sardha 2 eindigde 0-3. Tenslotte won Winston Banai 3 met 1-0 van Stanley Resodikromo.

De kwart finale bij de rowties ziet er als volgt uit:

- Winston Banai 1 – Richenel Small

- Samantha Agard 1 – Samantha Agard 2

- Eno Williams – Ashok Sardha

- Ashok Sardha 2 – Winston Banai 2

Samantha Agard, de 16 jarige Lyceum studente en enige vrouwelijke deelnemer, is verzekerd van een plaats in de halve finale.

Bron/Copyright:

Suriname Times

,26-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics