Nickerie.Net, donderdag 14 juli 2005  


Crematieoord Nickerie terug naar oorspronkelijke locatie

Beta Debidien  

 

NIEUW NICKERIE - "Het crematieoord langs de Corantijnstrand in het district Nickerie zal binnenkort worden overgeplaatst naar de oorspronkelijke lokatie te Rijstdijksluis. Het oude en reeds vervallen gebouw te Rijstdijksluis zal ook vervangen worden door een nieuwe stalen constructie." Deze mededeling deed districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash gisteren op het commissariaat tijdens een ontmoeting met bestuursleden van Sanatan Dharam en andere genodigden.

 

Roy Sookha - voorzitter van de Sanatan Dharm afdeling Nickerie - gesprek over crematie oordBij de bouw van de nieuwe Zeedijk enkele jaren terug was de aannemer genoodzaakt in overleg met de betrokken instanties het oorspronkelijke crematieoord te verplaatsen naar een andere locatie langs het Corantijnstrand. Ramnewash heeft intussen iemand uit de gemeenschap bereid gevonden de totale kosten van het nieuw op te zetten gebouw op zich te nemen. De dc wil in deze alle organisaties en personen die activiteiten ontplooien bij het crematieoord betrekken. Met Haricharan Chotoe, sectiehoofd van het Ministerie van Openbare Werken in Nickerie, heeft de burgervader afgesproken om een bouwtekening te laten ontwerpen, zodat zaken straks een vlot verloop kunnen hebben.

 

Roy Sookha, voorzitter van de Sanatan Dharm afdeling Nickerie, verwelkomt dit gebaar van de gemeenschap. Volgens Sookha werd in het verleden een crematiefonds in het leven geroepen met als doel diverse activiteiten te ontplooien op die locatie. Ook het beheer van het oorspronkelijk crematieoord viel onder dit fonds. Het bestuur van Sanatan Dharm Nickerie heeft intussen schriftelijk toestemming van deze organisatie om in het belang van de gemeenschap alle activiteiten voort te zetten en eventueel te komen tot een nieuw gebouw op het crematieoord. De voorzitter van Sanatan Dharm Nickerie heeft een ieder opgeroepen een bijdrage te leveren om het gebouw tot stand te laten komen. De voorzitter verwacht alle steun en medewerking ook van OW afdeling Nickerie en andere instanties.

 

Chotoe haalde aan dat de Stichting Sanatan Dharm Eekta een tweede organisatie is, die toezicht wil hebben op de activiteiten. Deze organisatie heeft intussen ook te kennen gegeven te willen participeren in de bouwactiviteiten. Hij zegt over informatie te beschikken dat er onenigheid zou bestaan tussen de twee organisaties over het beheer van het crematieoord. Sookha weerspreekt deze bewering en zegt dat hij laatstelijk nog een positief gesprek heeft kunnen voeren met enkele bestuursleden van die organisatie.

 

Ramnewash wil in het belang van de gemeenschap dit project voortzetten en heeft gevraagd om voor het einde van deze maand samen met alle organisatie weer bij elkaar te komen om besluiten te nemen hoe verder te gaan met dit project.

 

Bron/Copyright:

,14/07/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics