Nickerie.Net, maandag 25 juli 2005  


Ronny Brunswijk: ‘Bouterse maakt tweede grove fout in politiek’

Geplaatst: 25/07/2005

Paramaribo - ‘Met het naar voren schuiven van Rabin Parmessar als presidentskandidaat, heeft de voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), Desi Bouterse, de tweede grove fout gemaakt in zijn politieke carrière. De eerste fout had Bouterse gemaakt in 1996 toen hij Wijdenbosch tot president maakte, waarna de ‘sterke’ president Wijdenbosch hem gewoon bedankte en zich keerde tegen zijn ideeën.

Foto: Ronny Brunswijk

Hij heeft een kans om eventueel het staatshoofd te worden constant uit handen gegeven.’ Dit is de mening van Ronny Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) binnen de A Combinatie (AC). Bouterse heeft volgens Brunswijk met zijn politieke set in 2005 het vertrouwen van een groot deel van het kiezersvolk, dat de NDP vijftien parlementszetels heeft gegeven, geschonden, omdat men heeft gestemd in de hoop dat Bouterse de NDP-presidentskandidaat zou blijven conform de leus ‘Des for Pres’.

De in opspraak geraakte Parmessar heeft de NDP-leiding en goede NDP-sympathisanten een klap toegebracht. ‘Want het feit dat de partijleiding wist dat Parmessar een geldig paspoort tot 2009 bezit, waarin staat dat hij de Nederlandse nationaliteit bezit, geeft aan dat de partij bezig was een Nederlander te maken tot president van Suriname. Het is bijna onmogelijk te denken dat de nuchtere NDP-top niet heeft nagedacht over de twee nationaliteiten waarmee Parmessar rondloopt en de wettelijke consequenties die voortvloeien uit het bezitten van een andere nationaliteit naast de Surinaamse’, aldus Brunswijk.

Desgevraagd zegt hij bijna zeker te weten dat de NDP’ers grote vaderland liefde hebben en nooit zullen toestaan dat een Nederlander de president wordt van Suriname. Brunswijk is het eens met een beller die in het radioprogramma ‘90 seconden’ opmerkte, dat met Parmessar Suriname een president krijgt die conform zijn paspoort met de Nederlandse nationaliteit, ondergeschikt is aan de koningin en regering van Nederland. Volgens hem is het beter voor Parmessar om de eer aan zich zelf te houden dan door Suriname te worden teruggefloten.

 

<

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,25-07-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics