Nickerie.Net, maandag 29 augustus 2005  


Geestelijken vragen kracht en wijsheid voor regering

Eric Mahabier

Paramaribo - Geestelijken van diverse hindoe-, christelijke en moslimgemeenten hebben gisteren in Stichting de Olifant de almachtige gevraagd veel wijsheid en kracht aan de regering- Venetiaan/Sardjoe te geven zodat de belangen van het volk de komende jaren op de juiste wijze behartigd kunnen worden.

VP Ram Sardjoe - inzegening nieuwe regeerperiodeDe smeekbede werd gedaan tijdens een dankdienst van de VHP ter afsluiting van de verkiezingscampagne. Tien geestelijken hebben bij die gelegenheid de nieuwe regering gewezen op haar verantwoordelijkheid naar land en volk toe. Onder meer werd aangehaald dat het volk de eigenaar is van al de rijkdommen in het land en dat de regering slechts gemachtigd is op richtige wijze deze ten behoeve van de totale samenleving te benutten. Van de politieke leiders die nu deel uitmaken van de regering, wordt daarom ook verwacht dat ze in alle oprechtheid de belangen van het volk gaan behartigen. Verder moet ook het volk goed betrokken worden bij beleidszaken zodat er sprake kan zijn van een transparant beleid.

VHP-voorman Ramdien Sardjoe, die kort de partijstructuren toespraak, predikte zijn vredesgedachte, wat ook bekend staat als de shanti-politiek. Rust en vrede in het land zijn belangrijke pijlers die de ontwikkeling van een land bepalen. De regering is de afgelopen periode sterk in geslaagd deze rust en vrede te bewaren, zegt Sardjoe, en hij vroeg de Almachtige kracht en wijsheid dit onderdeel van het beleid voort te zetten. Filosoferend wees hij de aanwezigen op het feit dat er maar een God is, maar dat er verschillende wegen zijn die naar hem toe leiden. Deze wegen moeten vredig en in harmonie bewandeld worden.

Op deze bijeenkomst werden ook de vier ministers die door de VHP zijn voorgedragen aan de structuren gepresenteerd. Hoewel het hoofdbestuur mandaat had gekregen van de partij om in deze naar bevind van zaken invulling te geven aan de ministersposten, vond Sardjoe het toch nodig de voordracht voor een tweede maal vanuit de partij te bekrachtigen. De voordracht van Ganeshkoemar Kandhai (Openbare Werken), Maurits Hassankhan (Binnenlandse Zaken), Kermechend Raghoebarsingh (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en Chandrikapersad Santhoki (Justitie en Politie) werden middels een luid applaus door de aanwezige VHP’ers aanvaard.-.

Bron/Copyright:

,29/08/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics