Nickerie.Net, vrijdag 09 september 2005  


Gebroeders Parmessar langer in voorarrest

Ivan Cairo

PARAMARIBO/HAARLEM - Het is de advocaten van de gebroeders Parmessar niet gelukt hen voorlopig vrij te krijgen. De rechtbank in Haarlem, Nederland, heeft dinsdag aangegeven, dat Bidjay en Vinodh Parmessar blijven aangehouden, totdat het strafproces tegen hen begin 2006 daadwerkelijk begint.

Teleurgesteld verlieten de broers, die verdacht worden van cocaïnesmokkel, witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie, dinsdag de rechtbank in Haarlem. Vernomen wordt dat de advocaten van de twee verdachten furieus hebben gereageerd op het besluit van de rechtbank. Zo zou mr Inez Weski, raadsvrouw van Bidjay Parmessar, onder andere hebben aangegeven over nieuwe bewijzen te beschikken, dat het strafdossier tegen haar cliënt krioelt van de tegenstrijdigheden.

Ook de advocaat van Vinodh, mr Leon Kleef, liet zich niet onbetuigd. De rechtbank is volgens hem geen moment kritisch geweest naar het Openbaar Ministerie toe. Tijdens de pro forma zitting vorige week, hekelden de advocaten ook de volgens hen onwettige opsporingsmethoden die tegen hun cliënten zouden zijn gebruikt.

Vinod Parmessar wordt verdacht van betrokkenheid bij twee drugszaken, waarbij ook rijstmagnaat Shyam Guptar en zijn zoon Ryan betrokken zijn. Bidjay, directeur van de Yokohama Group, zou volgens het Openbaar Ministerie de leider zijn van een criminele bende die vanuit Suriname cocaïnetransporten naar Nederland organiseerde. Ook zou deze bende zich hebben beziggehouden met het witwassen van geld verkregen uit criminele activiteiten.

De Yokohama-topman werd begin maart in het kader van Operatie Ficus in Parijs, Frankrijk, aangehouden en aan de Nederlandse justitie overgedragen. In februari werd broer Vinodh samen met Guptar en anderen in Paramaribo aangehouden wegens vermoedelijke betrokkenheid bij de verscheping van 400 kilo cocaïne vorig jaar naar Portugal.

Op basis van een rechtshulpverzoek van Nederland werd Vinodh, die de Nederlandse nationaliteit heeft, kort na zijn arrestatie aan Nederland uitgeleverd.-.

Bron/Copyright:

,9-9-05

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics