Nickerie.Net, zondag 25 december 2005  


OPROEP

Identificatie

In het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis ligt het lijk op gebaard van een Braziliaans vrouwspersoon. Uit het onderzoek van de Politie van het Station Albina is gebleken, dat het slachtoffer vermoedelijk samen met andere Brazilianen per korjaal naar Frans Guyana werd vervoerd. Ter hoogte van het inhumes dorp Tap Uku sloeg de boot evenwel om met het noodlottig gevolg. Op het lijk zijn er geen documenten aangetroffen om de identiteit te kunnen vast stellen.

Familieleden of personen die haar tijdens leven gekend hebben, worden hierbij opgeroepen om contact te maken met de Politie van het Station Albina op de telefoonnummers 0342077; 0342080, of het Mortuarium van het Academisch Ziekenhuis op telefoon 442222

Vanwege technische redenen wordt er geen foto geplaatst doch is die ter inzage op de afdeling T.O.H.D.

Het Hoofd van de T.O.H.D S.Maanster ( Inspekteur van politie )

LINGER, Jurgen alias Joga,

geboren te Paramaribo op 09 juni

1978 en wonende aan de AIlendestraat no.19.

Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan:  Diefstal met geweldpleging.

 

Een ieder die informatie kan verschaffen betreffende hun verblijfplaats wordt verzocht om contact te maken met de Recherche van het Bureau Geyersvlijt op de

telefoonnummers 450635, 451163, de centrale meldkamer op 115 of de dichtbij zijnde politiepost.

Voor uw medewerking wordt u bijvoorbaat dank gezegd.

Paramaribo,21 oktober 2005

De Procureur Generaal van Suriname

namens deze, .

S. Maanster.

( inspecteur van politie )

De Procureur Generaal bij het Hof van Justitie van Suriname, verzoekt, gelast de opsporing en aanhouding ter voorgeleiding van de verdachten:

VORSTWIJK, Serginho Harold ook wet genoemd JABINI, Carlos alias Zohnzor,

geboren te Paramaribo op 12 februari 1984 en laatstelijk gewoond hebbende op het Nieuw projekt van Ephramzegen. Deze verdachte zag kans op in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 oktober jl. uit het Academisch Ziekenhuis alwaar hij ter verpleging was opgenomen, te ontvluchten. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan: a. .Diefstal met geweldpleging meermalen gepleegd; b.. Verkrachting meermalen gepleegd; c.. Diefstal door middel van braak meermalen gepleegd.

KORPS POLITIE SURINAME JUSTITIELE DIENST TECHNISCHE OPSPORINGS & HERKENNINGSDIENST. TEL: 404022 ; 403806

De Procureur Generaal bij het Hof van Justitie van Suriname, verzoekt gelast de opsporing en aanhouding ter voorgeleiding van de verdachte;

MIJNALS, Steven Reinhard,

geboren in het district Suriname op 20 maart 1971 en laatstelijk gewoond hebbende aan de Kokostraat no.24 te Paramaribo.

Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan: Overtreding van de wet verdovende middelen. Een ieder die informatie kan verschaffen over zijn verblijfplaats, wordt verzocht contact te maken met de afdeling Narcotica Brigade op de telefoonnummers 404866, 404747, de Centrale rneldkamer op 115 of de dichtstbijzijnde Politie Post. U wordt bijvoorbaat dank gezegd voor uw medewerking. Paramaribo, 08 november 2005.

De Procureur Generaal van Suriname, Namens deze, De inspecteur van politie,

S. Maanster

 

 

 

Identificatie - oproep

Korps Politie Suriname Justitiële Dienst Technische Opsporing & Herkenningsdienst.

In het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis ligt het lijk opgebaard van een man, dat op zondag 09 oktober 2005 omstreek 12.45 uur nabij het fietsenpad voor de brug van de Saramaccadoorsteek werd aangetroffen.

Signalementen:

Ras: Hindoestaan

Hoofdhaar: Sluik

Geschatte leeftijd: 50 jaar.

De overledene was blootsvoets, gekleed in een blauwe jeansbroek en een donker gestreepte trui.

Familieleden of personen die hem tijdens leven gekend hebben, worden hierbij opgeroepen om contact te maken met de Politie van bet Bureau Nieuwe Haven op de telefoonnummers 402831; 402656, of het Mortuarium van bet Academisch Ziekenhuis op telefoon 442222. Paramaribo, 14 oktober 2005.

Het Hoofd van de afdeling T.O.D.H. S. Maanster. Inspecteur van Politic

Opsporing verzocht

De Procureur Generaal bij het Hof van Justitie van Suriname, verzoekt gelast de opsporing en aanhouding ter voorgeleiding van de verdachte

 

LIBRETTO, Guillermo Democritus,

 

geboren in het district Brokopondo op 02 februari 1961 en wonende aan de Titostraat no. 12 te Paramaribo.

Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt van de wet Overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Een ieder die informatie kan verschaffen omtrent zijn verblijfplaats, wordt verzocht contact te maken met de Narcotica Brigade op die telefoonnummers 404866, 404747, de Centrale meidkamer op 115 of de dichtstbijzijnde Politic Post.

U wordt bijvoorbaat dank gezegd voor uw medewerking.

 

Paramaribo, 10 oktober 2005. De Procureur Generaal van Suriname, Namens deze, De inspecteur van politic, (S. Maanster )

KORPS POLITIE SURINAME JUSTITIELE DIENST TECHNISCHE OPSPORINGS & HERKENNINGSDIENST. TEL: 404022; 403806.

Vermist

Het hoofd van de justitiële dienst verzoekt de opsporing van de vermiste genaamd :

DISPO, Monique Rachel, geboren op 08 mei 1992 te Paramaribo en

wonende aan de Badoelaweg no. 46.

 

Signalementen :

Etniciteit  :Marron

Lichaamshouw  :Mollig

Lichaamslengte : ongeveer 1.15 m

Huidskleur : Donkerbruin

Hoofdhaar : gevlochten/zwart

 

Monique DISPO verliet op maandagdag 23 mei van dit jaar haar verblijfplaats met

onbekende bestemming en is sedertdien niet teruggekeerd.

 

Een ieder die informatie kan verschaffen omtrent haar verblijfplaats wordt

verzocht om contact te maken met de Politie van Station Latour  op de nummers 481524, 482322, de Centrale meldkamer op 115 of de dichtstbijzijnde

Politie Post.

 

Paramaribo, 03 oktober 2005.

Het hoofd van de justitiële dienst

Opsporing verzocht

VREDE, Rudolf Rinaldo

De Procureur Generaal bij het Hof van Justitie van Suriname, verzoekt gelast de opsporing en aanhouding ter voorgeleiding van de verdachte:

VREDE, Rudolf Rinaldo, geboren te Paramaribo op 9 november 1981 en laatstelijk gewoond hebbende aan de Santakoemarieweg no.30 Welgedacht A distrikt Wanica.

Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de Wet Verdoven de Middelen meermalen gepleegd. Een ieder die informatie kan verschaffen omtrent zijn verblijfplaats, wordt verzocht contact te maken met de Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname op de telefoonnummers 404866, 404747, de Centrale meldkamer op 115 of de dichtstbijzijnde Politic Post.

 

 MADHOEBAN Jeffrey Bryan

 De Procureur Generaal bij het Hof van Justitie van Suriname, verzoekt gelast de opsporing en aanhouding ter voorgeleiding van de verdachte;

MADHOEBAN Jeffrey Bryan, geboren te Paramaribo op 24 september 1977 en laatstelijk gewoond hebbende aan de Anton Dragtenweg no. 190 te Paramaribo.

Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

 Een ieder die informatie kan verschaffen omtrent zijn verblijfplaats, wordt verzocht contact te maken met de Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname op de telefoonnummers 404866, 404747, de Centrale meldkamer op 115 of de dichtstbijzijnde Politie Post.

Politieberichten, verzorgd door bureau Voorlichting & Publiciteit K.P.S.

 22 december 2005

Arrestatieteam haalt twee zware jongens uit de roulatie

S.T. alias Srieba, die enige tijd geleden ontvluchtte uit het cellenhuis van het politiebureau Geyersvlijt en zijn comparant V.M., alias Blaka, zijn 3 weken geleden door het AT aangehouden op de Houraweg en de ander op de Parijstraat.

Deze 2 mannen worden ervan verdacht een aantal berovingen in en rondom Paramaribo gepleegd te hebben. 0p V.M. werd een revolver met scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen. De recherche van Geyersvlijt is belast met het onderzoek.


Aanhoudingen na acties recherche Geyersvlijt

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn op verschillende locaties 11 mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij verschillende berovingenen. Allen zijn in verzekering gesteld.

Eén van de aangehoudenen wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het om het leven brengen van een taxichauffeur, afgelopen maand op de Frederikslustweg.
 

21 december 2005

Dief van gasbom in been geschoten

V.H., een oude bekende van de politie, is met een schotwond in zijn been ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen. De verdachte, tevens slachtoffer, die zondagavond bij een moskee aan de Commissaris Roblesweg een gasbom wilde stelen, werd op heterdaad betrapt door de beheerder A.S.

Hierbij is kennelijk door iemand met een jachtgeweer op V.H. geschoten. Het vermoeden bestaat dat door de beheerder is geschoten. Hangende het onderzoek heeft de politie van Geyersvlijt ook de beheerder in verzekering gesteld. De verdachte, een Indonesiër, vertoeft illegaal in Suriname. Na het strafproces zal hij het land worden uitgezet.
 

Rovende kerstmannen

Twee met vuistvuurwapen gewapende mannen, verkleed als kerstman, zijn er dinsdagmiddag omstreeks 14.20 uur vandoor gegaan met de dagopbrengst van C.I.C. aan de Industrieweg Zuid. Op bedoeld tijdstip renden deze verdachten het terrein op, waarop één van hen de wachter onder schot hield en hem met de dood bedreigde.

De andere "kerstman" rende het kantoor binnen waar de brandkast stond en hield het personeel onder schot, hierbij naar geld vragend. Omdat de sleutel aan de brandkast hing was het op simpele wijze mogelijk om de brandkast leeg te halen.

Na hun daad renden beiden naar de straatzijde en stapten in een gereedstaande witte Toyota Corolla, waarin een derde man zat. Het onderzoek in deze zaak is door de politie van Latour overgedragen aan de recherche van bureau Geyersvlijt.
 

20 december 2005

4- jarige Chaira 73e slachtoffer in het verkeer

De 4- jarige Chaira Blackman is gistermiddag omstreeks 13.00 uur, tengevolge van een aanrijding op de kruising Calcuttastraat en de Rozenhoutstraat, overleden. Het slachtoffertje was vergezeld van haar 7- jarige broertje en werd na schooltijd, bij het oversteken van een straat, door een auto aangereden.

De autobestuurder bleek in het bezit van een geldig rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcoholhoudende drank. Het ontzielde lichaam van Chaira is voor sectie in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet door de Ongevallendienst van het bureau Nieuwe Haven. Chaira is de 73e verkeersdode in 2005.
 

Wegpiraten aangehouden. Controle wordt opgevoerd

Het is de politie van station Uitvlugt gebleken dat in het weekend en in de nachtelijke uren de mr. Jaggernath Lachmonstraat - het gedeelte vanaf de hoek van de Leysweg tot de Lalarookhweg - als autoracebaan wordt gebruikt.

Zodra dat ons ter ore komt treden wij daar tegen op. Zo ook in de nacht van vrijdag 16 december, waarop tussen 02.00 en 02.30 uur twee van deze wegpiraten zijn aangehouden. De politie doet een dringend beroep op hen, die zich hieraan schuldig maken, om dergelijk gedrag te beeindigen.

Bij constatering zal niet worden geschroomd tot het nemen van ingrijpende maatregelen, waarbij ook de voertuigen van de overtreders in beslag zullen worden genomen.


Chinese bende in gestolen vissersboot aangehouden

Vrijdagmiddag om 17.00 uur werd bij de politie van station Kwatta door een vrouw aangifte gedaan van een gestolen vissersboot. Terwijl de aangifte werd opgenomen kreeg aangeefster een tip van haar echtgenoot dat drie Chinezen met de boot op zee zouden zijn gesignaleerd.

De eigenaar ging daarop samen met enkele vrienden op zoek naar de ontvreemde boot. Enige tijd daarna belde hij de politie dat de klopjacht succes had en dat men de boot met de daders ter hoogte van het crematie-oord te Weg naar Zee had waargenomen.

Volgens verklaring van de eigenaar bevonden zich meerdere Chinezen in de boot, waarop na actie ter hoogte van de Modderbank één van hen in zee moet zijn gesprongen en vermoedelijk naar de oever zou zijn gezwommen. De politie ging onmiddellijk naar de plaats van waarneming en troffen de boot aan. Twee van de daders werden aangehouden.

In de boot trof de politie diverse zaken aan, waaronder een partij levensmiddelen, een vuistvuurwapen, kennelijk behorende aan één van de Chinezen, drie Chinese paspoorten, diverse bescheiden, vier zakken en drie tassen met mannelijke kledingstukken, Chinese literatuur, een radiocassetterecorder met taalcassettes Chinees - Engels en twee Chinees - Engelse woordenboeken.

Uit voorlopig onderzoek rijst het vermoeden dat het een Chinese bende van vier á vijf man betreft, die ongeveer twee weken lang bezig waren met het maken van een boottocht en hoogstwaarschijnlijk richting Guyana koersten.

Het vermoeden bestaat dat de bende meer op hun kerfstok hebben. Het onderzoek in deze zaak is door de politie van Kwatta aan de recherche van bureau Geyersvlijt overdragen.


19 december 2006

Clubeigenaar aangehouden

Vorige week is terzake verduistering en onder meer vrouwenhandel de eigenaar van een club aangehouden, naar aanleiding van de aangifte door een Braziliaanse vrouw. De vrouw bleek onder valse voorwendsels naar Suriname te zijn gelokt, waar zij, zo werd vooraf overeengekomen, in de club als serveerster te werk zou worden gesteld.

Eenmaal in de club aangekomen bleek dat niet zo te zijn en diende ze als prostituee te moeten functioneren. Zij weigerde dit echter en eiste haar - achtergehouden - documenten op. De documenten waren achtergehouden omdat zij de gemaakte kosten diende terug moest betalen. Na hiervan bij de politie aangifte te hebben gedaan werd de eigenaar van de club ingerekend. Hangende het onderzoek is de man in verzekering gesteld.


Schaapherder gezocht

Door de politie van station Uitvlugt is de afgelopen dagen een schaap en een lammetje bij twee verdachten in beslag genomen. Men kon geen verklaring geven over de herkomst van deze dieren.

Het vermoeden bestaat dat de blatende vierpoters van diefstal afkomstig zijn. De rechthebbende kan zich in verbinding stellen met de politie van station Uitvlugt.
 

16 december 2005

Dader moord meldt zich bij Parket

Goed speurwerk leidde het rechercheteam van Geyersvlijt gistermiddag naar de grijze Toyota Sprinter, kenteken 04-14 NP, van de vermoorde taxichauffer Pertab Nanhoe. De auto, die na een levensdelict was weggenomen, werd onbeheerd op een zijweg, 10 km vanaf Moengo aangetroffen. De auto is beslaggenomen.

De 42- jarige taxichauffeur Pertab werd op 16 november 2005 op de Frederikslustweg van het leven beroofd. In deze zaak heeft een verdachte - P.D. - zich vanmorgen gemeld op het parket, bij een officier van justitie. De man is daarop voor verder onderzoek overgedragen aan de recherche van bureau Geyersvlijt.
 

Vermoedelijke diefstal partij Aceton

Op 4 november 2005 is vanaf het terrein naast de C.I.C. fabriek, op de Indira Ghandiweg, vermoedelijk een partij aceton gestolen. De partij was afgekeurd en ter vernietiging klaargezet om te worden gebracht naar een daartoe bestemde locatie. De leiding van C.I.C. had op 4 november niemand toestemming gegeven om deze partij op te halen.

Vastgesteld is kunnen worden dat de partij aceton op een onbewaakt moment is opgehaald door een drietal personen met trekkers en is weggevoerd. Deze personen kunnen zich vooralsnog vrijwillig melden bij de recherche van bureau Geyersvlijt, zodat de door hen bepaalde bestemming herleid kan worden.

Indien men hier geen gehoor aan geeft zal door de politie - in verband met het feit dat dan kennelijk toch sprake is geweest van opzet en diefstal - worden overgaan tot aanhouding van de reeds zichtbaar gemaakte betrokkenen.
 

Uitnodiging media

Hierbij nodigen wij de redacties van de media uit de bevordering en huldiging van politie- en burgerpersoneelsleden bij te wonen.

Datum:    maandag 19 december 2005 om 09.00 uur
Locatie:   Politieopleidingscentrum, Commewijnestraat in Zorg en Hoop.



15 december 2005

Criminele bende opgerold.

Politie zoekt nog enkele onbekende slachtoffers

Door de politie van station Rijsdijk zijn op 8 en 12 december vier jongemannen gearresteerd, die zich hebben schuldig gemaakt aan meerdere overvallen en berovingen. De slachtoffers waren voornamelijk taxichauffeurs. Maar ook twee Hindoestaanse mannen werden op een avond op de dr. Sophie Redmondstraat het slachtoffer.

Een aantal van hen hebben tot nu toe verzuimd om aangifte te doen, waaronder:

een Javaanse taxichauffeur, die de bende van Lelydorp naar Para vervoerde en in Para beroofd werd. Deze man reed in een witte Toyota Mark II;

een taxichauffeur van gemengd ras, die een bruine auto bestuurde, waarin de daders een rit maakte van Latour naar de Ormosiastraat te Motonshoop, die daarop beroofd werd van SRD 100,-;

en een taxichauffeur van gemengd ras die een blauwe auto bestuurde, waarop in Tourtonne geprobeerd werd om de chauffeur te beroven, hetgeen mislukte.

Van de twee tot nu toe niet bekende Hindoestaanse slachtoffers is bekend dat de ene van zijn fiets beroofd werd en de ander - op een ander moment - van SRD 100,-, op het moment dat de man zijn geld bij een bushalte aan het tellen was.

Eén van de verdachten bleek 12 verzekeringsstickers, respectievelijk 3 voor bromfietsen en 9 voor auto’s van 2005, voorhanden te hebben. De verdachten zijn overgedragen aan de recherche van bureau Nieuwe Haven. Om een beeld te kunnen krijgen van de door de daders gepleegde delicten worden de hiervoor aangeduide slachtoffers verzocht contact op te nemen met de recherche van het bureau Nieuwe Haven.
 

Vete beslecht met jachtgeweer

Woensdagavond omstreeks 20.00 uur raakte een man te Bronsweg, in het district Brokopondo, ernstig gewond, doordat een ex-werknemer met een jachtgeweer op hem schoot. De verdachte, een oud bekende van de politie, is na de schietpartij in een blauw voertuig vertrokken.

Volgens het voorlopige onderzoek is het motief een oude vete. Het slachtoffer is per ontboden ambulance naar Paramaribo vervoerd en in precaire situatie in het ziekenhuis opgenomen. Deze zaak is in verband met het verdere onderzoek overgedragen aan de recherche van bureau Geyersvlijt.


Verkeersomleiding i.v.m. kerstconcerten

De verkeerspolitie maakt bekend dat in verband met de viering van het Kerstfeest het verkeer op bepaalde locaties, door middel van verkeersborden zal worden omgeleid.

·    Op vrijdag 16 december, omstreeks 18.00 uur, verkeersomlegging op de Henck Arronstraat en de Tourtonnelaan, de Noorderkerk- en de mr. F. Lim A Po-straat, in verband met het kerstconcert van de De Surinaamsche Bank.

·    Op woensdag 21 december omstreeks 18.00 uur verkeersomlegging op Henck Arronstraat / Grote Combeweg, de Waterkant / mr. F. Lim A Po-straat, in verband met de Volkskerstzang op het Onafhankelijkheidsplein.

·    Op donderdag 22 december omstreeks 07.00 uur tot en met vrijdag 23 december om 14.00 uur wegomlegging in de omgeving Keizerstraat / Vaillantsplein, in verband met het Telesur kerstconcert.

Op de weggebruikers wordt het dringende beroep gedaan met deze wegomleggingen rekening te houden en de bevelen en aanwijzingen van de politie ter plaatse stipt op te volgen.


Omleiding i.v.m. bouwwerkzaamheden

De verkeerspolitie maakt bekend dat in verband met werkzaamheden van het bouwbedrijf Baitalie, op de dr. Sophie Redmondstraat, het verkeer op de hoek van de Fred Derby - en de dr. Sophie Redmonstraat, vanmiddag, donderdag 15 december van 18.00 – 21.00 uur zal worden omgelegd.

Op de weggebruikers wordt het dringend beroep gedaan met deze wegomlegging rekening te houden en de bevelen en aanwijzingen van de politie ter plaatse stipt op te volgen.
 

14 december 2005

Overval in woning door 3 met vuurwapen gewapende daders.

Drie met vuistvuurwapen gewapende mannen hebben vanmorgen de familie B. in hun woning in de Slangenhoutstraat overvallen. De daders kwamen via de openstaande schuifdeur in de woning. Twee bewoners, die op dat moment in de woonkamer naar de televisie keken, werden overrompeld. Door hun verzet werd een aantal schoten gelost, maar men bleef ongedeerd.


De heer K. B., die in diepe rust was, schrok wakker door een luide knal en ontdekte dat hij geraakt was. Hij liep daarbij zes schotverwondingen op, aan zijn rechter- en linker dijbeen en linkerknie. Het slachtoffer is voor medische behandeling in het ziekenhuis opgenomen en verkeert buiten levensgevaar. De daders zijn gevlucht met medeneming van een zilveren halsketting, 1 mobiele telefoon, SRD 300,= en US $ 200,=. Het onderzoek in deze zaak wordt door de recherche van bureau Nieuwe Haven ingesteld.
 

Slachtoffer gestoken tijdens straatroof

De heer E. Z. werd vannacht omstreeks 01.00 uur in de buikstreek gestoken, tijdens een straatroof. De beroving vond plaats in de Abrasastraat. E. Z. was op bezoek bij kennissen en stond tijdens zijn vertrek buiten, bij de poort, te praten met een dame. Plotseling werden beiden door twee Creoolse mannen overvallen. Eén van hen was gewapend met een mes en de ander met een vuistvuurwapen.

Bij de dame hadden de daders het voorzien op haar gouden halsketting, die werd weggenomen. E.Z., die de vrouw te hulp kwam, raakte in gevecht met de daders. Bij die gelegenheid werd óók zijn gouden halsketting weggerukt. Daarbij werd het slachtoffer ook door de met het mes bewapende crimineel in zijn buik gestoken.

Het slachtoffer is ter observatie op de afdeling S.E.H. opgenomen en voor verder medische behandeling verwezen naar de chirurg. De zaak is door de politie van Uitvlugt overgedragen aan de recherche van het bureau Nieuwe Haven.


13 december 2005

Politieactiviteiten in Brokopondo-gebied

Naar aanleiding van de berichtgeving in de media, waarin werd gesteld dat de mate van politieversterking in het gebied Brokopondo onvoldoende zou zijn, is voor de juiste beeldvorming het volgende van belang.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen zijn door de politie, vroeg in de maand November,  de volgende extra veiligheidsmaatregelen getroffen in het district Brokopondo:

 

De activiteiten vinden vanaf Kraka plaats, naar het Afobakkagebied en Brownsweg, bij tourbeurt, terwijl in Sipaliwini de surveillance tot Atjonie met grote regelmaat plaats vindt. Uit rapportages is gebleken dat in november 2005 1 beroving in het district Brokopondo heeft plaatsgevonden, waarvan de verdachten zichtbaar zijn gemaakt en aan hun opsporing gewerkt wordt.

Met betrekking tot de vorige week te Alimonie, in het district Sipaliwini gepleegde beroving, waarover in de media bericht werd, is door een gezamenlijke eenheid van politie en militairen ter plaatse een onderzoek ingesteld en werd onmiddellijk verhoogde surveillance verricht en opsporing ingesteld. Daarnaast wordt door politie-eenheden in het gewest Para gesurveilleerd in het gebied tussen Paranam en Kraka.

Thans is er een gemengde eenheid van politie en militair personeel op B.B.Z speciaal belast met de surveillance en controle op de weg van Paranam naar Atjonie, alsook in omliggende woongebieden.

De korpsleiding is er alles aan gelegen, om samen met het beschikbare en in Brokopondo gestationeerde en gedetacheerde militair personeel, de veiligheid voor de burgers in Brokopondo, maar ook op de wegen en verbindingen in en naar Sipaliwini te kunnen te garanderen.


12 december 2005

Overledene in woning aangetroffen

Het ontzielde lichaam van de 37- jarige Albert Kastiel is gisteravond omstreeks 23.00 uur  in zijn woning in de Richard Vouillairestraat aangetroffen. Tekenen van een mogelijk plaatsgevonden misdrijf zijn vooralsnog niet aangetroffen. Ten behoeve van nader te verrichten onderzoek is het stoffelijk overschot in beslag genomen. De politie van bureau Nieuwe Haven heeft de zaak in onderzoek.
 

34- jarige pleegt zelfmoord

Afgelopen zaterdagavond heeft de 34- jarige Radjkoemar Gopisingh zich door verhanging het leven benomen, in zijn woning aan de Indira Ghandiweg. Hij is vermoedelijk tot die daad overgegaan omdat hij het huis waarin hij woonde diende te ontruimen.

Vaker zou door hem zijn geuit dat hij, indien hij zou moeten verhuizen, de hand aan zichzelf zou slaan. Het stoffelijk overschot is ten behoeve van het verrichten van nader onderzoek in beslag genomen.
 

9 december 2005

Voorvluchtige verdachte aangehouden

De politie van Para heeft gistermiddag de 19- jarige voortvluchtige P. P. aangehouden. Hij zag kans om in 2004 uit het politiecellenhuis te Rijsdijk te vluchten. P.P. was terzake een reeks berovingen middels geweldpleging ingesloten.

In de periode dat hij ontvlucht was heeft hij zich wederom schuldig gemaakt aan een aantal berovingen, in de omgeving van Tourtonne, Lelydorp en Paramaribo centrum. Voetgangers werden door deze straatrover van hun sieraden beroofd en taxichauffeurs werden ook het slachtoffer van deze jonge bandiet.

Zij die denken door deze 19 jarige P. P. te zijn benadeeld kunnen alsnog aangifte doen bij de recherche van bureau Nieuwe Haven.


8 december 2005

Upgrading mobiele communicatie Korps Politie Suriname

Om de door diverse politieregio’s in Nederland aan het KPS geschonken verbindingsmiddelen in Suriname goed in te kunnen zetten is voor een projectmatige opzet gekozen.

Het korps zal hierbij in Suriname voor de duur van één week worden ondersteund door de Inspecteur Ben Pil van de regiopolitie Brabant Zuid Oost, die samen met mensen van Surtel en Telesur uitvoering zullen geven aan de ontwikkeling hiervan. Ondertussen is hard gewerkt aan het opstellen van een plan van aanpak en een daaraan gekoppeld toekomstig projectplan.

Voordat dit uiteindelijk in werking zal zijn zullen diverse punten worden gecontroleerd, zoals het nagaan van de status van de apparatuur, inventarisatie van het materiaal van het KPS op de diverse locaties en de actuele behoefte aan apparatuur op de respectieve locaties, om uiteindelijk te weten te kunnen komen welke stappen op korte termijn zullen worden ondernomen.

Het welslagen van dit project zal resulteren in een betere en meer efficiente bestrijding van de criminaliteit in Suriname.


7 december 2005

Wie is deze man ?

In de avonduren van Srefidendiedag, vrijdag 25 november jl., werd een Hindoestaanse man door de recherche van bureau Nieuwe Haven aangehouden terzake brandstichting, danwel poging daartoe, gepleegd bij het gebouw van het Hof van Justitie.

De identiteit van deze man is evenwel nog niet bekend, omdat de man vermoedelijk lijdt aan doofstomheid.

Familieleden, of anderen die deze man kennen, worden verzocht contact op te nemen met de Onderzoeksdienst, telefoonnummers 403645 of 403252, de Centrale meldkamer op 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.
 

Onderzoek naar identiteit drenkeling

Op maandag 28 november 2005 werd in de Surinamerivier, nabij het garnalenbedrijf Guyana Sea Food te plantage Dordrecht, in district Commewijne, het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. De drenkeling, vermoedelijk een 25- a 30- jarige Marronse man ter lengte van 1.70 meter, was gekleed in een blue black kniebroek.

De man draagt de volgende bijzondere kenmerken:

Het stoffelijk overschot, waarvan de identiteit vooralsnog niet is kunnen worden vastgesteld, ligt opgebaard in het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis. Een foto van overledene kan niet in dit medium worden geplaatst, maar is ter inzage aanwezig bij de afdeling Technische Opsporings- en Herkenningsdienst, in het politiebureau Nieuwe Haven.

Familieleden, of andere personen die de hierboven aangeduide man tijdens zijn leven hebben gekend, worden verzocht contact op te nemen met de politie van bureau Meerzorg, telefoonnummer 0354045, de centrale meldkamer op 115, of de dichtbijzijnde politiepost.
 

Openbare inschrijving

Het Korps Politie Suriname houdt een openbare inschrijving van inbeslaggenomen en een grote partij verschillende door het Openbaar Ministerie verbeurd verklaarde goederen, te weten dranken, tabak en levensmiddelen.

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld om bij inschrijving een bod op de goederen te doen. De lijst van deze goederen is vanaf heden tot uiterlijk woensdag 14 december 2005, van 08.00 – 12.00 uur, ter inzage aanwezig bij de afdeling Fraude van het politiebureau Nieuwe Haven.

De inschrijfformulieren kunnen uiterlijk tot 14 december om 12.00 uur te worden ingediend bij de afdeling Fraude. Op vrijdag 16 december zal er eventueel tot verkoop van de goederen worden overgegaan.


Vermiste vrouw



 
Sakoentala Debie KISOENSINGH,  geboren in district Nickerie op 2 februari 1986, gewoond hebbende Gouverneurstraat 40 in genoemd district.

Sign:   Hindestaanse vrouw, fors/mollig postuur
          1.55 mtr, zwart sluike haardracht, tot de
          schouders, lichtbruine huidskleur

Kisoensingh is op woensdag 23 november 2005 vanuit haar woning met onbekende bestemming vertrokken en wordt sindsdien vermist.
 
Opsporing vermiste persoon namens de Gewestelijk Politiecommandant in district Nickerie, E.P.A. Metroos, d.d. 7 december 2005. Informatie omtrent de verblijfplaats wordt verzocht.

T (597) 231333 / 231222 (Onderzoekdienst),  115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

geplaatst: 7 december 2005


Keuring motorrijtuigen politiepost Rijsdijk

De politie van station Rijsdijk maakt bekend dat de keuring van motorvoertuigen zal plaatsvinden op:

zaterdag 10 december 2005 tussen 08.00 en 14.00 uur bij de politiepost Rijsdijk.

Het bij alle centrale betaaldiensten te verkrijgen keuringsbriefje moet vooraf gekocht worden. Ter plaatse zullen geen keuringsbriefjes verkrijgbaar zijn.

 

Keuring motorrijtuigen politiepost Meerzorg

De politie van het ressort Meerzorg maakt bekend dat de keuring van motorvoertuigen zal plaatsvinden op:

zaterdag 17 december 2005 tussen 07.00 en 14.00 uur bij het politiestation Meerzorg.

De keuringkwitanties zullen op dit politiestation verkrijgbaar zijn.


Verdachte in lijnbus aangehouden

Het slachtoffer die vijf dagen geleden bij Tourtonne door een tweetal mannen, gewapend met een vuurwapen, van haar gouden halsketting werd beroofd, had vanochtend omstreeks 11.00 uur één weerzien met één van de daders.....en wel in buslijn 10. Van de beroving had zij aangifte gedaan bij de politie van het bureau Geyersvlijt.

De vrouw waarschuwde anderen in de bus en door de verkregen assistentie overmeesterde men de vermoedelijke verdachte, die daarop werd overgedragen aan de politie van bureau Geyersvlijt. Het onderzoek van de politie zal de betrokkenheid van deze verdachte in de beroving moeten uitwijzen. De recherche van Geyersvlijt zet het onderzoek voort.


2 december 2005

Voortvluchtige Best aangehouden

Door de politie van Brokopondo is eergisteren de voortvluchtige Steven BEST aangehouden. Best wordt verdacht van diefstal onder verzwarende omstandigheden. De recherche van Geyersvlijt is belast met het onderzoek tegen Steven Best.
 

Voorlopig geen taxirit voor jeugdige rovers

Twee jongemannen, R.P. en G.M., die op verschillende momenten twee taxichauffeurs beroofden van onder andere hun voertuigen, zijn door politiepersoneel van Latour en Rijsdijk ingerekend. De taxichauffeur die zij afgelopen zaterdag beroofden staken zij met een mes in de halsstreek. Dit slachtoffer werd zodanig geraakt dat hij voor medische behandeling in een ziekenhuis diende te worden opgenomen.

R.P. werd door de politie van Latour op een kermis aangehouden, terwijl G.M. ten huize van een zogenoemde wonderdokter op de Paragrasweg door de politie van Rijsdijk in de kraag werd gevat.

De auto van de neergestoken chauffeur werd in de nabijheid van de kermis aangetroffen, waar R.P. werd aangehouden. De van de andere taxichauffeur weggenomen auto is nog niet achterhaald. De recherche van bureau Geyersvlijt is belast met de zaken contra deze twee verdachten.
 

Straatrovers aangehouden. Slachtoffer nog niet bekend.

Een Hindoestaanse vrouw werd op zaterdag 26 november, in de middaguren, van haar gouden halsketting beroofd. Het voorval vond plaats in een lijnbus in Paramaribo, nabij “Sonny Point-project”.

Volgens getuigen zijn 2 jongemannen bij deze beroving betrokken geweest. Eén van de daders werd door omstanders aangehouden en aan de politie van Leiding overgedragen. Hangende het onderzoek is deze man door de recherche van Geyersvlijt in verzekering gesteld.

In het kader van onderzoek en vervolging is het belangrijk dat de beroofde vrouw in contact treedt met de politie van Leiding, of de recherche van bureau Geyersvlijt.

 


08-11-2005

Arbeider overleden na bedrijfsongeval

De 59 jarige Krishnapersad, Hira die na een bedrijfsongeval op 26 oktober met ernstige 2e graad brandverwondingen in het ziekenhuis was opgenomen is maandagmiddag jl. komen te overlijden. Het slachtoffer was werkzaam in een houtzagerij aan de Nieuwweergevondenweg. Uit het voorlopig onderzoek bestaat het vermoeden dat in een container waar gereedschappen de vorige dag waren weggezet er acetyleengas moet zijn ontsnapt uit een cilinder. Voor de aanvang van de dagelijkse werkzaamheden moet de container zijn opengemaakt om de gereedschappen weer uit te halen. De ontsnapte gas moet zich dan binnen de ruimte hebben verspreid. Niets vermoedend begon Krishnapersad net naast de container een kruiwagen te lassen. Door de lasvonken die vrij kwamen ontstond er plotseling vuur, gevolgd door een ontploffing. Hij werd met ernstige 2e graad brandverwondingen in het ziekenhuis opgenomen, waar hij op 7 november 2005 aan de opgelopen letsels is bezweken. Twee andere arbeiders raakten licht gewond en zijn na medische behandeling heengezonden. Het onderzoek in deze zaak wordt door de politie van station Leiding 9A voortgezet.

 

Arrestant overleden

De 32 jarige Jermain Donald die in het cellenhuis van het politie bureau Keizerstraat was ingesloten, is vermoedelijk hedenmorgen omstreeks acht uur ten gevolge van een ernstige ziekte overleden. Het ontzielde lichaam is voor sectie in beslag genomen door de politie. In de maand september van dit jaar was Donald aangehouden en in verzekering gesteld terzake mishandeling.


07-11-2005

Zelfmoord werknemer Bouterse

Alwin Ewald Koeniroeme, 51 jaar oud heeft gistermorgen met een vuist vuurwapen een eind aan zijn leven gebracht. Koeniroeme was werkzaam bij de woning van de familie Bouterse te Leonsberg. Volgens informatie was Koeniroeme kok voor de veiligheidsmannen van de familie en verrichtte ook onderhoudswerkzaamheden aan de woning. Op een onbewaakt moment heeft hij kans gezien de sleutel van een kast te bemachtigen waarin wapens ten behoeve van de veiligheidsmannen opgeborgen worden. Hij nam vervolgens een vuistvuurwapen uit de kast en op het erf dichtbij de poort moet hij zich zelf door het hoofd hebben geschoten. Een kapper van de heer Bouterse heeft het lijk van de Koeniroeme ontdekt waarna hij alarm sloeg. Het vuistvuurwapen dat aan een bewakingsbedrijf toebehoort, is hangende het onderzoek in beslag genomen. Nadat er sectie op ontzielde lichaam is gepleegd is het ter begrafenis afgestaan aan de nabestaanden. De recherche van Geyersvlijt is met het onderzoek belast.

Vervolg training jeugd en zeden

De vervolg training jeugd en zeden is maandagmorgen in het Politie Opleidingscentrum van start gegaan. Deze training vloeit voort uit de samenwerking tussen het Korps Politie Suriname en het politiekorps van Utrecht. Binnen deze samenwerking is Drs. Georgine Acton coördinator voor politie Utrecht terwijl Commissaris Agnes Vieira – Daniels voor het KPS het project monitor. Enkele maanden geleden was er een basiscursus verzorgd. Ongeveer zeventig politiemannen verdeeld in twee groepen zullen hieraan participeren. Twee technische rechercheurs van Utrecht zullen de cursus verzorgen. De bedoeling van deze training is om de cursisten die expertise bij te brengen dat ze weten hoe om te gaan met de aangever. Het moet de politieman duidelijk zijn welke houding hij tegen over de aangever aanneemt. Er moet een goed getuigenverhoor plaatsvinden en een goed dossier in elkaar worden gezet. Tijdens de training komen aan de orde: het medisch onderzoek, zedenset, bejegening, organisatie bij zeden onderzoek en het management op het Plaatsdelict (PD). Het belangrijk te weten wie als eerste op het PD verschijnt en wat er ter plaatse moet gebeuren. Op het DNA (Deoxyribo Nucleic Acid) – onderzoek zal ook worden ingegaan. Voor deze training is dokter Codrington van het Academisch ziekenhuis van het Forensisch Laboratorium aangetrokken om een inleiding te verzorgen. Aan de cursisten die met goed gevolg aan de training hebben deelgenomen, zal een certificaat worden uitgereikt.

Eerste steenlegging

De eerste steenlegging voor de bouw van een nieuw politiebureau op Lelydorp heeft gistermiddag plaatsgevonden. Drs. Georgine Acton, twee politie collega’s van politie Utrecht, de Gewestelijke Politiecommandant van Wanica, de ressortcommandant van station Leleydorp en andere functionarissen waren daarbij aanwezig. Deze bouwactiviteit wordt door de politie van Utrecht gefinancierd en moet volgens planning binnen zes maanden afgerond zijn.


07-11-2005

Verdachten in doodslag aangehouden

De Recherche van Bureau Nieuwe Haven heeft afgelopen zaterdagmiddag twee verdachten aangehouden, na een ingesteld onderzoek in de dood van de 50 jarige Ramlochan. Ramlochan werd in de nacht van 1 op 2 november door de familie dood in bed aangetroffen in een woning aan de Bruinhartstraat. Volgens verklaring van de familie had hij eerder op de dag gedronken en was daarna gaan slapen. Een ingeschakelde arts die bloed uit zijn neus en mond had waargenomen, constateerde de dood tengevolge van een bloeddruk aanval. Het ontzielde lichaam werd daarna naar het Motuarium van het Academisch Ziekenhuis vervoerd. De Patholoog Anatoom heeft bij een wetenschappelijke sectie geconstateerd dat de overledene een schedelbasis fractuur heeft opgelopen. Hierbij is er sprake van inklemming van de kleine hersenen ten gevolge van een slag toegebracht op het hoofd middels een lang voorwerp. Naar aanleiding hiervan stelde de recherche van Nieuwe Haven op dat adres een onderzoek. De familie verklaarde dat het slachtoffer op de bewuste nacht omstreeks 01.00 uur in beschonken toestand naar buiten was gegaan, daar hij gestoord werd door twee jonge mannen op een bromfiets die voor de woning stonden. Even later gingen ze hem achterna en zagen Ramlochan op het trottoir liggen. De twee heren gaven aan dat hij te keer ging met ze, waardoor hem een duw is toegebracht en kwam hij te vallen. De familie bracht hem naar binnen en in die toestand is hij vermoedelijk in zijn slaap overleden. Hangende het onderzoek zijn de 25 jarige M.J. en de 22 jarige K.R. aangehouden en in verzekering gesteld.

Bende gestolen voertuigen opgerold

De Recherche van Geyersvlijt heeft de afgelopen dagen vier bende leden opgerold die voornamelijk taxichauffeurs van hun voertuigen en persoonlijke bezittingen beroofden. Andere auto’s bezitters zijn ook slachtoffers van deze dieven geworden. Ze hebben acht gevallen bekend en het vermoeden bestaat dat er nog meer gevallen moeten zijn. Het betreft in deze een witte Toyota, mark II, vermoedelijk oud model; een witte toyota corola; een crème gelakte toyota, starlet; een bordeaux gelakte honda;een witte mitsubishi, galant;een witte toyota vermoedelijk carina of corolla, een zwarte toyota, mark 2 en een blauwe toyota, corola. De voertuigen zijn in het centrum van de stad, voor hotel Krasnapolsky, aan de Noordpolderdam te Leiding 7b en voor een supermarkt op Kwatta. De slachtoffers kunnen zich als nog in verbinding stellen met de recherche van Geyersvlijt.

Wie zijn de eigenaars?

 De aangifte dienst van het Ressort Centrum aan de Keizerstraat heeft in de maand oktober twee verdachten met verschillende goederen in hun bezit aangehouden. De goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, zijn door de politie in beslag genomen. Acht cellulairs, 11 chargers, 5 batterijen en een aantal tassen van verschillende merk en kleur, sieraden en portemonnees in beslag genomen. Tot zo ver is nagetrokken zijn er zijn geen aangifte van deze gestolen goederen gedaan. De benadeelden kunnen zich tijdens kantooruren op het bureau aan de Keizerstraat aanmelden.

Verdachte bekend moord

De verdachte die in de moordzaak van de 23 jarige Miguel Lugard is aangehouden heeft inmiddels bij de recherche van Geyersvlijt een volmondig bekentenis afgelegd. De overledene werd zondagmorgen 23 oktober 2005 door de politie omstreeks 06.00 uur op een terrein op de hoek van de Bakhi – en de Hecht en Sterkweg aangetroffen. Het ontzielde lichaam vertoonde steekverwondingen in de hals- en borststreek. De verdachte J.M. heeft bekend uit jaloezie zijn rivaal met een schroevendraaier deze steken te hebben toegebracht.

Wederom twee verkeersdoden in het weekeinde

Een vermoedelijk boslandcreoolse man is afgelopen vrijdag omstreeks 12.45 uur overleden nadat een vrachtwagen waarin hij als bijrijder zat frontaal in botsing kwam met een andere vrachtwagen. Het verkeersongeval vond plaats op de Oost-West verbinding in het distrikt Saramacca. De vrachtwagen waarin het slachtoffer zat werd bestuurd door een hindoestaanse man die in ernstige toestand in een ziekenhuis opgenomen is . De chauffeur van de andere vrachtwagen mocht na medische behandeling naar huis. Het ongeval moet zijn ontstaan toen de hindoestaanse chauffeur een diepe kuil in de weg ontweek en daardoor op de rij helft van de tegenligger terecht kwam. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend bij de politie. De zaak is in onderzoek bij de politie van het station Groningen.

De 55 jarige bromfietser Roy, Sindhoedathpanday is gisteravond omstreeks 20.00 uur overleden nadat hij door een personenauto aangereden is op de Martin Luther King snelweg. Het slachtoffer reed vanuit de Dageraadweg de snelweg op en verleende daarbij geen voorrang aan het verkeer op de snelweg met het noodlottig gevolg. Sindhoedathpanday is 64 verkeersdode van dit jaar.

 


02-11-2005

BEKENDMAKING

Middels deze maakt de Verkeerspolitie bekend dat op zondag 6 november 2005 van 07.00 tot 15.00 uur door het bedrijf Dalian werkzaamheden zullen worden uitgevoerd op het wegvak van de Coesewijnestraat, gelegen tussen de Tyronneweg en de Duisburglaan. In verband met het bovenstaande zal het verkeer over vermeld wegvak middels verkeersborden worden omgelegd. (Dus er zal geen verkeer over de Coesewijnebrug kunnen rijden). Op alle weggebruikers in het algemeen en de buurtbewoners in het bijzonder wordt gevraagd met het bovenstaande rekening te houden en de bevelen en aanwijzingen van de Verkeerspolitiepolitie ter plekke stipt op te volgen.

Amerika doet schenking aan KPS

De afdeling Technische 0psporing en Herkenningsdienst (T.O.H.D.) van de politie heeft op 21 oktober van de Verenigde staten van Amerika apparatuur ontvangen dat gebruikt zal worden ter automatisering van het zogenaamde crimineel bestand van de afdeling. De apparatuur bestaat ondermeer uit “Fingerprint scanners bij behorende software en computers. De Amerikaanse Ambassade hier te lande in de persoon van de heer ,Douglas O’Niel overhandigde de spullen aan het toen waarnemend hoofd van de afdeling Justitiële Dienst de hoofd inspecteur van politie Nirk. De apparatuur werd vervolgens aan het hoofd van de T.O.H.D. inspecteur Maanster overhandigd. De Amerikaanse functionaris gaf ondermeer aan dat deze geste gezien moet worden als een ondersteuning van Verenigde Staten van Amerika naar Suriname toe in deze het Korps Politie Suriname.

Foto : O’niel overhandigd apparaat aan Nirk, terwijl Maanster toekijkt

 


01-11-2005

Cocaïne smokkelaars aangehouden

Het gelukte de douane recherche in het weekend op drie vluchten naar Amsterdam vier Nederlandse cocaïne smokkelaars op de Johan Adolf Pengel Luchthaven aan te houden. De 18 jarige S.S.G. en de 23 jarige B.W.D. poogden beiden 9 pakjes cocaïne met een totaal gewicht van 1665 gram te smokkelen in hun reiskoffer naar Nederland. Ook de 42 jarige O.G.S. poogde op dezelfde manier 12 pakken cocaïne met een totaal gewicht van 1544 gram naar Nederland te smokkelen. Daarnaast heeft de 30 jarige S.A. bekend een aantal cocaïne bolletjes te hebben geslikt. Allen zijn samen met het verderfelijk spul overgedragen aan de afdeling Narcotica brigade van het Korps Politie Suriname.

Woning afgebrand

De woning van een familie aan de Groenhartweg pand nummer 36 is vanmorgen omstreeks 09.50 uur volledig in de as gelegd. Volgens verklaring van de eigenaar, was hij samen met zijn arbeider op het achtererf bezig vee te voeden. Hij zag plotseling vuur voorin in de woning. Hij spoedde zich naar voren en ontdekte dat de vlam in de keuken moet zijn ontstaan. De op neuten staande woning was voor een groot deel opgetrokken uit hout en slechts het onderste deel uit steen. Vanwege de vlammenzee die er ontstond kon niets uit de woning gered worden, waardoor huis en inboedel verloren zijn gegaan. De gealarmeerde brandweer van Lelydorp kon vanwege een defect voertuig niet uitrukken. Toen de brandweer van Toekomstweg omstreeks 10.15 uur arriveerde kon deze slechts nablussingswerkzaamheden verrichten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het huis was wel verzekerd. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De politie van Rijsdijk zal in samenwerking met het technisch team van de brandweer het onderzoek voortzetten.

 


31-10-2005

Twee verkeersdoden in het weekeinde

De 33 jarige auto bestuurder Brain, Starke en de 17 jarige Simone, Liu zijn afgelopen zaterdag ochtend omstreeks half drie om het leven gekomen bij een verkeersongeval aan de Henk Arronstraat. Een andere mede inzittende raakte ernstig gewond en is ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen. Starke reed tegen één van de Mahoniebomen op toen hij ter voorkoming van een botsing op de hoek van de Henck Arron- en de Gongrijpstraat voor een andere auto uitweek. De slachtoffers zijn vermoedelijk door de slag en opgelopen letsels ter plaatse te overleden. Starke was in het bezit van een geldig rijbewijs. De ontzielde lichamen zullen na sectie worden afgestaan aan de familie. Met deze twee slachtoffers is het aantal verkeersdoden 61 geworden.

 

A.T.M. machine geforceerd en geld weggenomen

Vijf gemaskerde mannen hebben omstreeks vier uur vanochtend een ATM machine op het terrein van de Anton de Kom Universiteit aan de Leysweg geforceerd en een onbekend geldsbedrag weggemaakt. Het vijftal was gewapend met jachtgeweren met ingekorte loop. Twee dienstdoende wachters hebben ze onder schot gehouden en vervolgens vast gebonden en gekneveld. De daders begaven zich naar de A.T.M. machine en hebben de achterzijde van het toestel geforceerd en deels open gebroken. Het gelukte de bandieten om via de ontstane opening een onbekend geldsbedrag weg te nemen. De criminelen gingen daarna vandoor in een Nissan Pulsar gekentekend 53 – 85 RP, die aan één der wachters toebehoort. De politie van Uitvlugt is belast met het onderzoek.

 


27-10-2005

Delegatie Gemeente Amsterdam op bezoek bij Korpschef Braam

Gisterenmorgen heeft een delegatie van de gemeente Amsterdam onderleiding van de wethouders Duco Stadig en Hester Maij een beleefdheidsbezoek gebracht aan korpschef Delano Braam. Dit in het kader van de samenwerking met de Surinaamse politie en de gemeente Amsterdam. Naast de wethouders maakten verder de gemeenteraadsleden Mw.Codrington , Dhr.Erik Gerritsen en het Hoofd Internationale Relatie Drs.Gerard Pieters deel uit van de delegatie.

 

Nieuwe ruimte arrestanten bezoek

De leiding van ressort Geyersvlijt heeft het afgelopen week een nieuwe ruimte voor het arrestanten bezoek in gebruik genomen. De bouw van deze nieuwe ruimte is mede mogelijk gemaakt door de Politie Haaglanden en Surinaamse sponsors. Deze ruimte biedt de mogelijkheid tot een veilige en vlottere afhandeling van het arrestanten bezoek. Daarnaast is er geen overlast meer naar de normale werkzaamheden toe en biedt meer privacy aan de bezoekers.

 

Lijk aangetroffen

De 49 jarige Y.B. is hedenmorgen omstreeks 12.00 uur langs het wegdek aan de Jodenbreestraat aangetroffen. De politie van Keizerstraat die ter plaatse verscheen, stelde ter plekke een onderzoek in en hebben geen sporen van misdrijf ontdekt. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast en volgens zijn verklaring is de mevrouw bezweken aan een hartinfarct. Het in beslag genomen lijk is aan de familie afgestaan.

 


26-10-2005

Zone afsluiting en wegomlegging

Het gebied rond het Onafhankelijkheidsplein en het Hof van Justitie wordt in overleg met de districtscommissaris van Paramaribo – Noord op donderdag 29 oktober 2005 afgesloten. Het verkeer zal vanaf 06.00 uur middels verkeersborden worden omgelegd. Alleen degenen die bestemming hebben in die zone zullen worden toegelaten. Het parkeren in deze omgeving zal ook niet mogelijk zijn. De gemeenschap wordt gevraagd hiermee rekening te houden en de instructies van de politie stipt op te volgen.

Cocaïne smokkelaars aangehouden

Door de Douane Recherche is gistermiddag op de Johan Adolf Pengel luchthaven twee Surinaamse drugskoeriers aangehouden. De 23 jarige Surinamer A.M. die op een vals paspoort reisde, heeft verklaard een onbekend aantal bolletjes te hebben geslikt. Ook de 34 jarige Surinaamse P.C. bekende 20 bolletjes te hebben geslikt en 26 bolletjes in haar vagina te hebben verstopt. Ook lukte het de Militaire Politie de 31 jarige Nederlander K.K. die 85 bolletjes die hij in zijn kniebroek onder zijn lange broek had verstopt het land uit te smokkelen.

Poging tot beroving

De familie Matauli aan de Cornelis Prinsstraat werd gisteren avond omstreeks 20.30 uur verrast door drie mannen van creoolse afkomst. Twee hunner was gewapend met een stuk hout en de ander met een kapmes. De heer des huizes die in de woonkamer de krant zat te lezen werd aangevallen en werden hem slagen toegebracht. Ook de vrouw des huizes en een dochter zijn enkele slagen toegebracht, waarvan zij enig letsel hebben opgelopen. Vanwege de commotie die hierdoor ontstond en het hulpgeroep van de bewoners, raakten de criminelen in paniek en kozen onverrichter zaken het hazenpad. Dhr. Matauli die door de mishandeling aan zijn linkerhand en zijn linker onderbeen fracturen heeft opgelopen, is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis, terwijl de vrouw en de dochter na medische behandeling zijn heengezonden. De recherche van Geyersvlijt is belast met het verder onderzoek.

Eigenaar Christmas Shop overvallen

De heer F.T. die woonachtig is op de hoek van de David Simon- en de Wilhelminastraat is omstreeks 03.30 uur hedenmorgen door een gemaskerde en gewapende man overvallen. Bij aankomst thuis stapte hij uit zijn voertuig om de poort open te doen, toen hij plotseling werd overvallen door de man. Het slachtoffer nam geen kans en schoot gelijk in de richting van de overvaller. De crimineel die onverrichter zaken het aangrenzende bosschage invluchtte, loste enkele schoten, waarbij de heer F.T. werd geraakt. De eigenaar heeft hierbij schotverwondingen opgelopen in zijn linker onderarm en zijn linker dijbeen. Ook liep hij een schaamschot op onder zijn navel en is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis. Het onderzoek in deze zaak ligt in handen van de recherche van Geyersvlijt.

Tijdelijke verhuizing politie Zanderij

In verband met bouwwerkzaamheden van het politiestation Zanderij, zal de Politie van dit station ingaande 1 november 2005 tijdelijk gehuisvest zijn aan de Kennedyweg no.806 en wel op de kruising van de Kennedyweg en de weg die leidt naar het Jan Starke Opleidingscentrum. Tevens zal de politie op hetzelfde telefoonnummer te bereiken zijn (0325222). Op de gemeenschap wordt het beroep gedaan hiermee rekening te willen houden.

Inbraak

Aan de Andre Kamperveenstraat hebben onbekende daders gistermorgen in de woning van een douanier ingebroken. Volgens verklaring van de douanier verliet hij zijn woning samen met zijn vriendin om aan het werk te gaan. Op zijn werklocatie ging op een bepaald moment zijn huisalarm af en spoedde hij zich naar zijn woning. Ter plaatse merkte hij op dat er in zijn woning is ingebroken. De daders verschaften zich toegang tot de woning door het dievenijzer van het balkon te forceren en een schuifraam. Hun buit bestaat uit het vuistvuurwapen van de wetsdienaar en wel een grijs kleurige Smith & Wesson met 10 scherpe patronen, een Surinaams paspoort en enkele gouden sieraden. De recherche van Geyersvlijt die het onderzoek voortzet, doet een beroep op een ieder rekening te houden, indien dit wapen ter verkoop zal worden aangeboden en contact op te nemen met de recherche op het nummer 451163 of via de Centrale Meldkamer 115.


25-10-2005

Lijk Miguel Lugard aangetroffen

De politie heeft zondagmorgen omstreeks 06.00 uur op een terrein op de hoek van de Bakhi – en de Hecht en Sterkweg het lijk van de 23 jarige Miguel Lugard aangetroffen. Het ontzielde lichaam vertoont steekverwondingen in de hals- en borststreek. In deze zaak heeft de recherche van Geyersvlijt een verdachte aangehouden en in verzekering gesteld. De politie vraagt personen die het geval zou hebben meegemaakt in contact te treden met de recherche van Geyersvlijt op het telefoonnummer 451163 of de Centrale Meldkamer, 115.


24-10-2005

Ontvoering 6 jarige S.F. was drugs gerelateerd

De moeder van de 6 jarige S.F. die enkele weken terug van de Nassy Brouwerschool was ontvoerd is door de recherche van Geyersvlijt aangehouden en in verzekering gesteld. Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat de ontvoering van haar zoontje vermoedelijk te maken heeft met een hoeveelheid cocaïne die zij van de ontvoeder had achter over gedrukt. Hangende het onderzoek deed de Recherche van Geyersvlijt afgelopen vrijdag ter opsporing van nog een verdachte de Vanierstraat aan. Op dat adres is de verdachte en een ander gezin dat daar woont aangehouden. Ze waren vermoedelijk bezig voorbereidingen te treffen om iets meer dan 3 kilogram cocaïne, verborgen in reiskoffers, uit Suriname te smokkelen. Het onderzoek duurt voort!

 

Brand

Een houtenwoning aan de Livorno Beekhuizenweg is van ochtend omstreeks 00.30 uur in de as gelegd. De woning was in elf huurkamertjes verdeeld. Zeven gezinnen die hun intrek daarin hadden, zijn nu dakloos geworden. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het huis was niet verzekerd. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De politie van station Livorno heeft de zaak in onderzoek.


21-10-2005

Gezin door Narcoticabrigade aangehouden

De Narcoticabrigade heeft vanmorgen op verdenking van overtreding van de drugswet een gezin in een woning aan de Vanierstraat aangehouden en in verzekering gesteld. In de woning waarin vader, moeder, een zoon, dochters en een schoonzoon zijn aangetroffen, heeft de politie iets meer dan drie kilogram cocaïne in beslag genomen. De recherche van Geyersvlijt had het bedoelde adres in verband met een opsporing aangedaan. Toen de bewoners door hadden dat de politie ter plaatse was, werden twee reiskoffers uit het huis naar buiten gegooid.  In de woning troffen de rechercheurs toen drugsverpakkingsmateriaal en een perser aan. De Narcoticabrigade werd vervolgens ingeschakeld  en vonden een zakje met een kleine hoeveelheid cocaïne in de woning. De familie en de koffers werden overgebracht naar de afdeling Narcoticabrigade en in hun bijzijn onderzocht. Bij die gelegenheid is iets meer dan drie 3 kilogram cocaïne in beide koffers ontdekt. Vermeldenswaard is dat de vader van de familie in 2001 al veroordeeld was voor overtreding van de wet verdovende middelen. Het onderzoek duurt voort.

 

Dag der gepensioneerden

Het Korps Politie Suriname organiseert op zaterdag 22 oktober een gezellige dag met haar gepensioneerden. De dag wordt vanaf 9.00 uur ‘s tot 4.00 uur ‘s te River View, dat via de Abattoirweg te bereiken is, gehouden. Dit is een jaarlijkse terugkerend evenement.

 

Nieuwe openingstijden

De Keuringsdienst van het KPS heeft ingaande maandag 17 oktober nieuwe openingstijden. Deze dienst is ingaande 17 oktober op de maandag, woensdag en vrijdag van 07.30 uur – 15.00 uur en op de dinsdag van 07.30 uur – 18.00 uur open voor het publiek. Op de afdeling Nummerbewijzen liggen een aantal nummerbewijzen klaar die door de jaren niet zijn afgehaald. Belanghebbenden worden verzocht hun bescheiden op te halen. De politie wijst erop dat ter voorkoming van een ongerief gelet moet worden op de vervaldatum van het nummerbewijs.

 

20-10-2005

Buurtmanager Pararamaribo-Noord treedt op tegen MULO-leerlingen

De buurtmanager van Paramaribo Noord,de agent van politie Getrouw heeft vanmorgen in samenwerking met de politie van bureau Geyersvlijt en in overleg met de schoolleiding op twee Mulo-scholen in Paramaribo Noord preventieve acties uitgevoerd welke gericht waren op de leerlingen. Klachten hadden de buurtmanager en de politie van bureau Geyersvlijt bereikt dat leerlingen na school een bepaalde plek hadden waar zij hun vetes op een niet fatsoenlijke manier gingen beslechten. De leerlingen werden door agent Getrouw gewezen op bepaalde normen en waarden die gelden binnen onze samenleving en ook nog gewezen op de mogelijke gevolgen van hun gedrag. Bij onderzoek is in de tassen van enkele leerlingen steekwapens aangetroffen. Daar het optreden van de politie vandaag een meer preventief karakter had, heeft de politie besloten om de schoolleiding in de gelegenheid te stellen om geëigende maatregelen tegen die leerlingen te treffen. Het zal niet de laatste keer zijn dat de politie zulke acties zal ondernemen. Andere scholen zullen ook worden aangedaan. De buurtmanager gaf daarbij aan dat er dan strenger zal worden opgetreden.

 

18-10-2005

Satcha, Plet 58ste verkeersdode

De 31 jarige Satcha, Plet is afgelopen zondag het 58ste verkeersslachtoffer. Omstreeks 16.30 uur in liep zij op de berm van de weg naar Republiek gaande naar de richting van Bersaba. Ze werd toen door een personenauto die in dezelfde rijrichting reed van achteren aangereden.

Satcha werd naar de afdeling SEH van het Academisch Ziekenhuis vervoerd, alwaar zij is komen te overlijden. De auto werd bestuurd door en jongeman van 23 jaar die niet in het bezit is van een rijbewijs. Hij verkeerde vermoedelijk ook onder invloed van alcohol. De jongeman is hangende het onderzoek aangehouden en in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek bij de politie van Zanderij.

 

17-10-2005

Zoon schiet op huisgenoten

Een 28 jarige zoon heeft zondagmorgen op plantage Beekenhorst in Commewijne op zeven andere huisgenoten met een jachtgeweer geschoten. Vijf van hen zijn daarbij gewond geraakt. Twee van de gewonden zijn voor verdere medische behandeling in het ziekenhuis opgenomen en de drie anderen mochten na behandeling huiswaarts keren. Volgens het voorlopig onderzoek had de familie zaterdagavond ruzie gehad en het zevental zou zondag naar Paramaribo afreizen. Op het moment dat de familie zich in een boot bevond, heeft de zoon die achter was gebleven vanuit een bosschage met een jachtgeweer op hun geschoten. Een ingezette klopjacht door de politie van Commewijne en het Arrestatie Team heeft in de aanhouding op zondagmiddag van de schutter geresulteerd. Hij werd in een diepe slaap in een hangmat met het jachtgeweer, geladen, naast zich aangehouden. Het jachtgeweer en een aantal patronen die in zijn broekzak zijn aangetroffen zijn in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

 

Man dood aangetroffen

De 41 jarige Paul Carlo Pique is in de vroege ochtend tussen 02.00 en 03.00 uur op de hoek van de Maagden- en de Steenbakkerijstraat dood aangetroffen. Het lijk vertoont een schotverwonding op de rug. Het vermoeden bestaat dat hij met een jachtgeweer om het leven is gebracht. Hij kwam ter plekke te overlijden. Het motief is nog niet bekend. Van de dader ontbreekt elk spoor. De recherche van bureau Nieuwe Haven zet het onderzoek voort.

Aanrijdingen met dodelijk afloop

14-10-2005

Bedrijfsongeval

Een arbeider van een visverwerkingsbedrijf aan de Saramaccastraat is bij een bedrijfsongeval gistermiddag zijn hand kwijt geraakt. Op hetzelfde terrein is er ook een ijsfabriek. De arbeiders waren bezig middels een wormtransporter ijs vanuit de fabriek te transporteren. Daarbij zou het latere slachtoffer met een cup ijs uit een vakje halen. De cup kwam uit zijn hand te vallen en hij probeerde deze uit het vakje te krijgen. Zijn hand kwam tussen de schroef van de wormtransporter vast te zitten met het noodlottige gevolg dat zijn arm tot de schouder werd weggerukt.

 

Arrestant tijdens vluchtpoging dodelijk geraakt

De 21 jarige arrestant die opgegeven heeft te heten Mario Apensa of Noordzee is donderdagmiddag tijdens een vluchtpoging uit het cellenhuis van politie bureau Latour dodelijk geraakt. Apensa kwam kort na aankomst bij de Spoedeisende Hulp te overlijden. Hij zou op een bepaald moment door een politieambtenaar in de boeien worden geslagen. Een cup inhoudende pap die hij bij zich had, heeft hij toen in het gelaat van de politieman gegooid. Er ontstond een worsteling en de arrestant heeft zich kunnen losrukken. Hij zette het op een lopen en waarschuwingsschoten van de politie hebben hem niet tot andere gedachte kunnen brengen. De politie was toen genoodzaakt gericht op hem te schieten. Apensa werd per ontboden ambulance naar de Spoedeisende Hulp vervoerd en kwam kort na aankomst om het leven. Aangezien bij de politie geen vaste woon- en of verblijfplaats van de overledene bekend is, doet zij een beroep op de familie contact op te nemen met de politie van station Latour.

 

Duim afgehakt

De duim van een dief die vanmorgen omstreeks negen uur een woning aan de Drambrandersgracht binnen drong, is door een huisbewoner afgehakt. De dief was gewapend met een vuistvuurwapen. Hij werd verrast door een huisbewoner die niet aarzelde en met een kapmes op de indringer in hakte, met het gevolg dat een duim van de dief werd afgehakt. De dief loste een schot af in de richting van de bewoner en vluchtte vervolgens met achterlating van zijn duim. De bewoner is gelukkig niet geraakt. De duim is door de politie in beslag genomen. De Technische Opsporing- en Herkenningsdienst van de politie zal een dactyloscopisch onderzoek op de duim verrichten, ten einde na te gaan of de dief voorkomt in de criminele administratie van de politie.


13-10-2005

Politie Geyersvlijt neemt grote partij smokkelwaar in beslag

De politie van het ressort Geyersvlijt heeft afgelopen zaterdag een grote partij smokkelwaar in beslag genomen te Leonsberg. In totaal zijn er 600 dozen a 12 flessen “King George whisky “en 1000 dozen a 24 blikken ‘Amsterdam”bier in beslag genomen die in drie boten vervoerd waren. Van de 19 mannen die in verband met de vangst van deze smokkelwaar aangehouden waren zijn na verhoor drie in verzekering gesteld. Het gaat in deze om 2 Surinamers en 1 Guyanees. De drie boten zijn in beslag genomen alsook 4 vrachtwagens die gebruikt zouden worden om het smokkelwaar te verplaatsen.

 

 

Verkeersongeval

De 19 jarige bromfietser, Chinnoe Moreno is op zaterdag 8 oktober jl.tegen een electrische mast aan de Fredericistraat opgereden. Moreno was op slag dood. Het lijk is ter begraving na sectie aan de familie afgestaan. · De 32 jarige Guyanees, Sjon Parker is op vrijdag 7 oktober bij een auto - ongeval aan de Ing. Atta Oelaweg te Henar om het leven gekomen. Het latere slachtoffer kwam met de auto in een langs de weg lopende trens terecht. Zijn ontzielde lichaam is na sectie aan de nabestaanden afgestaan.

 

Wie is de eigenaar?

De politie van Livorno heeft de afgelopen dagen bij twee verschillende verdachten aan de Toekomstweg en de Taut Lui Fautweg diverse goederen in beslag genomen. Het gaat in deze om een Philips Cd- player met twee boxen, een Kenwood autoradio, een rijwiel en twee paar herenschoenen. Belanghebbenden kunnen zich tussen 08.00 uur en 13.00 uur terecht bij de politie van station Livorno.

 

Sharmiladebi, Hardin 55ste verkeersdode.

De 32 jarige Sharmiladebi, Hardin gehuwd Balesar die gistermiddag omstreeks 15.00 uur na een aanrijding aan de Magentaweg ter plaatse overleed, is de 55e verkeersdode. Het slachtoffer was duo rijdster op een bromfiets die over de Magentaweg reed, komende vanuit de Frederikshoopweg gaande richting Nw. Weergevondenweg. Ter hoogte van pand no. 68-70 deed zich een rookontwikkeling voor, waarbij de bromfietser genoodzaakt was erdoor te rijden. Op een bepaald moment werd de bromfietser van achteren aangereden door een bestelbus die met een vrij hoge snelheid in dezelfde rijrichting reed. De duo rijdster kwam daarbij te vallen en kwam onder de bestelbus terecht die haar tien meter verder meesleurde. Door de slag en opgelopen verwondingen is zij kort daarna komen te overlijden.

Vervolgens werd de bromfiets door een ander personenauto die ook in dezelfde rijrichting reed aangereden. De bestuurder van die personenauto reed door, maar de politie van Santo Boma is hem reeds op het spoor. De bestuurder van de bestelbus was niet onder invloed van alcohol en kwam met de schrik vrij. Hangende het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd. De bestuurder van de bromfiets klaagde van pijn en is na medische behandeling op de afdeling S.E.H. heengezonden. Het ontzielde lichaam van Sharmiladebi zal na sectie aan de familie worden afgestaan. De politie wijst automobilisten nogmaals erop ter voorkoming van aanrijdingen volgens de regels te rijden. Het onderzoek duurt voort!

Vermoedelijke bromfietsdief aangehouden

De politie van Meerzorg heeft vorige week woensdag tijdens een verkeerscontrole in het district Commewijne een man aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking dat hij de bromfiets die in zijn bezit is aangetroffen van enig misdrijf verkregen heeft. De man die geen bescheiden van de bromfiets kan overleggen wil of kan niet aangeven hoe hij aan het voertuig gekomen is. Het betreft in deze een groen gelakte bromfiets van het merk Yamaha voorzien van het frame nummer: V-50-7846818 en motor nummer :V-50-7845655. De bromfiets was niet voorzien van nummerplaten. Belang hebbenden kunnen contact maken met politie Meerzorg op het telefoonnummer 0354045.

 

12-10-2005

Familie bestolen door pseudo agenten

De familie B. van de Saron Kolonieweg is gisterochtend slachtoffer geworden van twee criminelen die zich voor deden als politie ambtenaren. De criminelen hielden de slachtoffers voor, dat zij op zoek waren naar een zekere “Tjokkie”. Volgens bekomen informatie moest Tjokkie zich bij hun in huis bevinden. Terwijl één der criminelen de man des huizes buiten de woning hield, ging zijn comparant met de vrouw des huizes de slaapkamer binnen, waarna die gouden sieraden, en een geldsbedrag in SRD en USD uit het huis weg nam. Na hun snode daad verlieten de criminelen de woning. De politie van Bureau Nieuwe Haven is met het verder onderzoek belast.


11-10-2005

Jeugdige criminelen bekennen reeks berovingen

Twee jeugdige criminelen van 18 en 19 jaar die op dinsdag 11 oktober door de politie aan de Hiraweg zijn aangehouden, hebben inmiddels 23 gevallen van straat berovingen bekend bij de recherche van Geyersvlijt. Deze twee jeugdige rovers waren bezig een vrouw te beroven aan de Hiraweg. Zij hadden een gewoonte van gemaakt om in de vroege morgen voetgangers op de openbare wegen in het gebied Nieuw-Weergevondenweg en Pontbuiten te beroven van hun geld en andere kostbaarheden.

 

Man bekend 13 straatberovingen

Een zekere E. heeft bij de recherche van het bureau Geyersvlijt bekend dat hij in de afgelopen periode 13 personen heeft beroofd in de omgeving Nieuw-Weergevondenweg en Pontbuiten. E. muntte het voornamelijk op personen van hindoestaanse komaf waaronder taxi chauffeurs.

 

Jeugdige rovers en verkrachters in de kraag gevat

In de afgelopen dagen heeft de recherche van het bureau Geyersvlijt twee jongemannen van 18 en 19 jaar oud aangehouden die bekend hebben ongeveer twee tot 3 maanden geleden aan de Badoela- en de Ellenweg berovingen te hebben gepleegd, waarbij zij op beide locaties ook vrouwen hebben verkracht.

 

P.S. De recherche van het bureau Geyersvlijt gaat na of de boven bedoelde criminelen meer op hun kerfstok hebben en doet een beroep op overige slachtoffers, belanghebbenden of getuigen om voor informatie contact te maken met hen.

 


10-10-2005

 

Lijk opgevist

Het lijk van de 45 jarige Alouisius, Godliep is gistermiddag (9 oktober) omstreeks half drie door enkele vissers uit de Suriname rivier opgevist. Uit politie onderzoek is gebleken dat het slachtoffer zich omstreeks elf uur in de ochtend op de Marinetrap bevond en op een bepaald moment in de rivier belandde en in de diepte verdween. Godliep leidde een zwervers bestaan in het stadscentrum. Zijn lijk is inmiddels door de justitiële autoriteiten voor begrafenis afgestaan aan de familie.

 

Illegale Brazilianen met hoeveelheid goud aangehouden

De politie van Albina heeft afgelopen donderdag vijf illegale Brazilianen aangehouden in het dorp Piere Kondre. Zij hadden ongeveer 400 gram ruw goud in hun bezit, die ten behoeve van de justitie in beslag is genomen.

 

Ricardo Mangoenardjo 52ste verkeersdode

De 22 jarige Ricardo Salimin, Mangoenardjo is zaterdagavond omstreeks half negen ter hoogte van de rotonde geschept door een personenauto toen hij op zijn bromfiets de van ‘t Hogerhuysstraat over stak. De personenauto reed met een hoge snelheid over de van het Hogerhuysstraat komende vanuit de richting van de Slangenhoutstraat. Mangoenardjo werd ettelijke meters door de auto meegesleept en was op slag dood. Het rijbewijs van de auto bestuurder is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd. Mangoenardjo is de 52e verkeersdode voor dit jaar.

 


06-10-2005

Jongen bevrijd door de politie kort na ontvoering

De zes jarige S.F, leerling van de Nassy Brouwerschool, werd gistermorgen tijdens de pauze ontvoerd door  een man in een groene gelakte voertuig.

S.F. werd op een gegeven moment opgetild en in de auto geplaatst het geen de medeleerlingen opviel. De schoolleiding werd gealarmeerd en de politie  werd ingeschakeld. Uit de aangifte die de moeder van het slachtoffer deed als uit verzamelde informatie werd een plan samen gevat door de politie van het ressort Geyersvlijt . Een gezamenlijke actie uitgevoerd door de recherche leverde het achterhalen van het slachtoffer S.F. op en de aanhouding van  een man en een vrouw die geen onbekenden zijn van de moeder van de jongen.

Het motief tot deze handeling is nog niet bekend, maar de recherche vermoedt dat het met een vergelding te maken heeft. Dat jongetje is nog niet gehoord, omdat het hoofd van de recherche besloten heeft hem van de emoties te laten bijkomen. De politie was genoodzaakt het gebouw uit tactische overwegingen te bestormen om S.F. te bevrijden. Met medewerking van de moeder zal het onderzoek worden voortgezet.  Dit is het zesde geval van ontvoering in het jaar 2005.  

De politie spreekt haar dank uit aan de leerlingen en de leiding van de school die alarm  hebben geslagen. Op de burgers wordt er beroep gedaan om de kinderen weerbaar te maken   op dit stuk en steeds de kinderen alert te houden.

06-10-2005

Dood Jules, Nicolaas Taylor geen misdrijf.

De 81 jarige Jules, Taylor is aan natuurlijke dood gestorven. Uit sectie is komen vast te staan dat de heer Taylor ten gevolge van een hart aanval is overleden. Uit nader onderzoek gepleegd door de technische en tactische recherche is gebleken dat  Taylor aan het wieden was toen hij de aanval gekregen moet hebben. 0p zondag 2 oktober was het lijk van de heer Taylor naast zijn woning ontdekt. Het lijk van Taylor is inmiddels voor begrafenis  afgestaan aan de familie. 

 

0penbare verkoop

De politie van het ressort Geyersvlijt heeft op vrijdag 30 september 2005 een partij alcoholische dranken in beslag genomen. Deze partij bestaat uit 228 dozen elk inhoudende 12 flessen Braziliaanse rum van het merk “ Pirassununga 51” en 349 flessen van dezelfde soort rum. Voorts 114 dozen elk inhoudende 24 blikken bier van het merk Skoll.

Het parket van de procureur-generaal heeft inmiddels besloten dat deze partij doormiddel van een openbare verkoop bij inschrijving verkocht wordt aan de hoogste bieder.

Inschrijvingen kunnen tot woensdag 12 oktober aanstaande in een gesloten enveloppe worden aangeboden aan de Ressortcommandant van het ressort Geyersvlijt.

 


05-10-2005

Politie Latour verijdelt beroving

Op 4 oktober omstreeks 11.00 uur  heeft de politie van Latour samen met het 0ndersteunings Team ( OT ) en Quik response Team ( QRT ) van het K.P.S.  twee rovers van respectievelijk 18 en 19 jaar oud aangehouden die een vrouw in haar woning aan de Hiraweg beroofd hadden van een zaktelefoon en Euro 10,-.

De politie die getipt was over de beroving verscheen kort daarna op het adres. De rovers die nog bezig waren maakten zich uit de voeten bij het zien van de politie. Een van hen was in de vliering van de woning gaan schuilen, terwijl de andere een trens was ingedoken. De politie zette de achtervolging in en  kon de criminelen aanhouden.  

Een van de rovers was enige tijd geleden ontvlucht uit het cellenhuis van politie station Mariënburg, alwaar hij vast zat voor smokkel en diefstal onder verzwarende omstandigheden.

 

Rovers neergeschoten

Gistermiddag omstreeks 14.00 uur hebben vier met vuist vuurwapens gewapende  criminelen een winkelier van SRD 18.00,-beroofd aan de Vier Kinderenweg. Na de beroving vluchtten zij weg in een grijs gelakte personenauto. Het 0ndersteunings Team ( O.T.) het Quik Response Team.

(QRT) van het K.P.S. die het gebied besurveilleerden reageerden op de beroving en signaleerden de auto met de criminelen ter hoogte van de Kameelbrug. De politie was op een gegeven moment genoodzaakt vuurwapen geweld aan te wenden waarbij twee van de rovers schot verwondingen opliepen. Zij zijn  onder politie bewaking opgenomen in een ziekenhuis. De twee andere rovers zagen kan een bos in te rennen en zijn tot nu toe voortvluchtig.

Beide zaken worden onderzocht door recherche Geyersvlijt.


04-10-2005

Autobestuurder doorgereden

De 44 jarige John,Gonesh is zwaar gewond in een ziekenhuis opgenomen nadat hij in de ochtend van zondag 2 oktober j.l. door een donker gelakte personenauto is aangereden. Na de aanrijding is de bestuurder doorgereden.

De aanrijding vond plaats aan de Sir Winston Churchillweg niet ver van politie station Domburg. Gonesh liep samen met drie andere personen op de voornoemde weg toen hij werd aangereden. Deze zaak is in onderzoek bij de politie van Domburg, die een beroep doet op de gemeenschap om informatie van de auto alsook de bestuurder door te geven op het telefoonnummer 0370022 of via het alarmnummer 115.

 

Drugs verkopers aangehouden

De politie van Commewijne heeft in samenwerking met de Narcotica-Brigade tijdens invallen in Commewijne ondermeer een gezin bestaande uit vader, moeder en zoon aangehouden die ervan verdacht worden drugs te verkopen.

De aanhouding van het gezin vond plaats op de plantage Montressior. De vrouw had een hoeveelheid crack- en poeder cocaïne op haar lichaam bewaard. In opdracht van de aanwezige hulpofficier van justitie werd zij door een agente op het lichaam gefouilleerd wat resulteerde in de vondst van de drug. Het gezin is hangende het onderzoek in verzekering gesteld en de drug is in beslag genomen.


03-10-2005

Politie neemt smokkelwaar in beslag

De politie van het ressort Geyersvlijt heeft afgelopen vrijdag in totaal 3085 flessen Braziliaanse rum en 214 flessen “ Skoll ” bier in beslag genomen in een woning te Charlesburg. Daarbij zijn drie personen in deze een vader en twee zonen op grond van de wet economische delicten aangehouden en in verzekering gesteld. De afdeling Fraude zal zich belasten met het verder onderzoek.

 

 

 

 

 

 

 


30-09-2005

Verdachte van de moord  op agent Karwofodi geïdentificeerd.

Eraldo Carlos da Silva ` Alias  CALAU

De gezamenlijke actie uitgevoerd door  eenheden van de politie en het Nationaal leger hebben geresulteerd in de aanhouding van verschillende illegale vreemdelingen waarvan een groot deel Brazilianen. Vijf van deze bekenden zich te hebben schuldig gemaakt aan verschillende berovingen  op de Afobakkaweg,  alsook  berovingen in Paramaribo. Ze zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek heeft verder geleid tot de identificatie van een der verdachten van de moord op de agent van politie Karwofodi, Bartho.

Het gaat om de braziliaan van gemengd ras genaamd Eraldo Carlos da Silva ` Alias  CALAU .

 

 

 

 

Tweede verdachte moord op agent Karwofodi zichtbaar gemaakt.

Fabio Da Silva alias Junior

Fabio Da Silva alias Junior,geboren in Brazilie op 12 juni 1983  is door de politie zichtbaar gemaakt als te zijn de tweede verdachte op de moord van agent Bartho Karwofodi.Eerder was de verdachte Eraldo Carlos da Silva ` Alias  CALAU zichtbaar gemaakt. Uit bekomen informatie moeten deze verdachten zich nog in het Brokopondo en Sipaliwini gebied bevinden.

Een ieder die informatie kan verstrekken omtrent deze verdachten en of hun schuilplaats wordt verzocht contact op te nemen met de Centrale Meldkamer op het nummer 115 of dichtstbijzijnde politie post.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Korps Politie Suriname

,25-12-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics