Nickerie.Net, maandag 24 oktober 2005  


Ondernemer bereid goedkope brandstof te leveren

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Nickerianen hebben misschien een kans om voor de helft van de prijs aan brandstof kunnen komen. Indien de overheid toestemming verleend, is de ondernemer Charles Sewpersad, directeur van Nickerie Seafood Industries (NSI), namelijk bereid binnen een week goedkope brandstof te leveren voor de landbouw- en visserijsector in het district Nickerie. Op weekbasis kan de ondernemer in totaal 1.600 vaten diesel en 400 vaten benzine het land binnenbrengen. Deze deal is mogelijk via een overeenkomst die de NSI-directeur onlangs heeft gesloten met Venezuela.

Het inhoudelijke van de deal is, dat Sewpersad op weekbasis dertig tot veertig ton vis naar dat land kan exporteren waarvoor hij in brandstof wordt uitbetaald. Volgens hem bedraagt de opkoopprijs per gallon tussen de vijftien en twintig US dollarcent. Het betekent dat men in Nickerie de brandstof voor de helft van de huidige prijs geleverd kan krijgen. Hiermee wil de ondernemer de landbouw- en visserijsector in het district verder helpen bevorderen.

Via het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de ondernemer de overheid gevraagd om hem toestemming te verlenen de deal met Venezuela te sluiten. Het ligt nu aan de overheid om te beslissen of hij in aanmerking komt voor een vergunning tot import van goedkope brandstof. "Als Guyana kan genieten van deze regeling met Venezuela, waarom kunnen onze mensen in Nickerie ook niet gebruik maken van de geboden kansen?" vraagt hij zich af. Sewpersad zegt betere kansen te hebben dan Guyana, omdat hij zijn vis rechtstreeks afzet in Venezuela.

Indien hem de vergunning wordt verleend, zal de overheid wel moeten zorgen voor een opslagplaats. De ondernemer heeft vernomen dat Wageningen voldoende ruimte heeft om de brandstof op te slaan. Buitendien is Wageningen ook per boot te bereiken, wat de levering van de brandstof makkelijker zal maken.

Harinanan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie, is bijzonder blij dat er mensen zijn in Nickerie die op deze manier de landbouw en de visserijsector een helpende hand willen bieden. Hij vraagt de overheidsinstanties om deze deal van de ondernemer serieus te bestuderen. Indien men in staat is tegen gunstige voorwaarden goedkope brandstof te leveren voor de landbouwsector, zal de overheid alles in het werk stellen om de ondernemer toestemming te verlenen.-.

Bron/Copyright:

,24/10/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics