Nickerie.Net, dinsdag 25 oktober 2005  


UPS vergadert over politieke situatie

Geplaatst: 25/10/2005

Paramaribo - De Unie voor Progressieve Suinamers (UPS) komt deze week bijeen om een gezamenlijk standpunt in te nemen voor wat de huidige politieke situatie betreft. Dit deelde UPS- topper Marijke Djawalapersad aan DBS mee. Zij hoopt dat de discussies in het parlement inzake de verhoogde brandstofprijs zullen uitmonden in een motie, die de regering maant om in het vervolg verstrekkende besluiten in overleg met alle relevante maatschappelijke groepen te nemen.

Foto Marijke Djawalapersad

Zolang de actie een duidelijk geformuleerd doel heeft, draagt die mijn sympathie, zei Djawalapersad. Het maatschappelijk protest zal de druk op de ketel moeten opvoeren en de regering moeten dwingen een andere koers te varen. De situatie lijkt haast identiek aan die van 1999. Echter lagen de Politiek - maatschappelijke verhoudingen anders dan nu. Zij wees erop dat de regering - Wijdenbosch die op dat moment het beleid bepaalde, haar parlementaire meerderheid verloor, nadat zij als VHP- asembleelid, samen met andere VHP- leden t.w. Asha Singh Koendjibiharie en Achmed Jainullah, in 1999 uit de coalitie traden.

Eerder hadden de leden Harry Kisoensingh (HPP), Jiwan Sital (PVF) en Anand Seetal (DA) in 1997 de coalitie verlaten. De coalitie verloor toen haar meerderheid in het parlement. De massa betoging en de parlementaire minderheid werd de regering Wijdenbosch fataal. De fors verhoogde brandstofprijs noemt Djawalapersad een radicaal besluit dat de totale bevolking heeft gevloerd. De desastreuze gevolgen voor, met name de productiesector en groepen in het binnenland, noodzaken herziening van dit besluit. Bovendien zal de regering op lange termijn merken dat de compensatie maatregelen meer zullen kosten dan de beoogde winsten uit de government-take, zei de UPS’er.
 

Lucille Perica

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,25-10-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics