Nickerie.Net, donderdag 27 oktober 2005  


Hof afgeschermd voor zitting Krijgsraad

door Ivan Cairo

Paramaribo - Het is vrijwel zeker dat anti-regeringsdemonstranten geen kans krijgen vandaag bij het Hof van Justitie te betogen. De Krijgsraad behandelt daar de bezwaarschriften van actieleider Desi Bouterse (NDP) en een aantal medeverdachten in de ‘8 Decembermoorden’. Zij hadden bij het Hof van Justitie bezwaar aangetekend tegen strafvervolging die het Openbaar Ministerie tegen hen wil instellen voor hun vermoedelijk aandeel in de ‘8 Decembermoorden’.

In een bekendmaking geeft het Korps Politie Suriname aan, dat in overleg met de districts-commissaris van Paramaribo-Noord, het gebied rond het Onafhankelijkheidsplein en het Hof van Justitie zal worden afgesloten. Al vanaf zes uur vanmorgen werd het verkeer in die omgeving omgeleid en worden alleen personen die een bestemming in die buurt hebben toegelaten. Tot hoe laat de afsluiting geldt is niet aangegeven. Parkeren in het afgesloten gebied zal ook niet mogelijk zijn.

Vandaag wordt voor de derde keer binnen een week een anti-regeringsdemonstratie in de hoofdstad gehouden, die geleid wordt door kopstukken van de NDP, VVV en A1. Directe aanleiding voor de protestdemonstraties zijn de vorige maand verhoogde brandstofprijzen en de doorwerking van die maatregel in de prijzen van andere goederen en diensten.

Vorige week vrijdag werd een protestmars in de binnenstad gehouden, terwijl maandag bij De Nationale Assemblée werd gedemonstreerd. Tegenstanders van de demonstraties beweren echter dat deze gericht zijn op verstoring van het op handen zijnde strafproces over de moord op 15 tegenstanders van het militair bewind in 1982. Hoofdverdachte is NDP-leider Bouterse; het OM wil hem samen met meer dan twintig anderen vervolgen.-.

Bron/Copyright:

,27/10/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics