Nickerie.Net, maandag 31 oktober 2005  


Manglie dreigt opnieuw met veiling SML

Paramaribo - Aangezien de Stichting Machinale Landbouw (SML) hem alleen maar hoofdbrekens kost, overweegt rijstindustrieel Imro Manglie het staatsbedrijf maar op de veiling te gooien. "Dan ben ik van alle problemen af", reageert hij tijdens een interview met Radio-10. Om te voorkomen dat CKC Surmac beslag legt op zijn eigendommen, zegt de ondernemer een van de SML overgenomen schuld wel te zullen betalen.

In 2003 stond de rijstmagnaat garant voor de SML en kreeg op basis van die garantie chemicaliŽn tot een bedrag van 152.000 US dollar geleverd door Surmac. Manglie zou van de toen te velde staande padie van SML 700 ton krijgen. Dat gebeurde niet waardoor de industrieel weigerde de schuld bij Surmac te betalen. Tegenover Radio-10 verklaart hij de schuld nu wel te zullen betalen.

Eerder deze maand werden hij en SML door de kantonrechter veroordeeld Surmac te betalen. Via deurwaardersexploot werd Manglie donderdag door de chemicaliŽnleverancier gesommeerd binnen twee dagen met het geld over de brug te komen, om te voorkomen dat beslag wordt gelegd op zijn roerende en onroerende goederen.

Enige tijd geleden wilde Manglie de bezittingen van de SML reeds via een openbare veiling kopen om zo schulden die de SML bij hem heeft, te kunnen innen. Het staatsbedrijf spande een kort geding aan en kreeg gedaan dat de veiling toen werd aangehouden. Bij de rechter werd toen besloten deze zaak via een minnelijke schikking op te lossen. Partijen waren het vooral oneens over de hoogte van de schuld die de SML bij Manglie heeft. Ondertussen blijkt Manglie de hoogste bieder te zijn in het privatiseringsproces bij de verloederde parastatale onderneming. Hij is al enige tijd in onderhandeling met de overheid over de overname, maar er is nog geen overeenstemming bereikt.-.

Bron/Copyright:

,31/10/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics