Nickerie.Net, woensdag 09 november 2005  


Harrynandan Oemraw: ‘SPBA bemoeit zich niet met politiek’

Geplaatst: 09/11/2005

Nickerie - ‘Het feit dat niet veel landbouwers hebben deelgenomen aan de vreedzame protestmanifestaties die zaterdag in Nickerie is gehouden door de oppositionele partners, heeft voor veel ellende aan mijn adres gezorgd,’ bevestigde de voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA), Harrynandan Oemraw, tegenover DBS. Hij legde uit dat hij de schuld krijgt dat de boeren niet hebben meegedaan met de protestmanifestatie.

Oemraw: het feit dat niet veel landbouwers hebben deelgenomen aan de vreedzame protestmanifestaties die zaterdag in Nickerie is gehouden door de oppositionele partners, heeft voor veel ellende aan mijn adres gezorgd‘Deze landbouworganisatie bemoeit zich niet met politiek. Vooral op grond hiervan heb ik de padieboeren ook niet gemobiliseerd,’ verduidelijkte Oemraw. De landbouworganisatie heeft een duidelijk standpunt ingenomen dat zij zich niet zal inmengen met de politiek. Hij stelde verder dat de organisatie nimmer van dit standpunt zal afwijken. Oemraw vertelde dat na de protestdemonstratie een bus vol betogers voor zijn huis is gestopt die provocerend met een fles gasoline in de hand allerlei bedreigingen naar hem schreeuwden. Zo schreeuwden de betogers dat zij Oemraw zullen neerschieten en zijn huis in brand zullen steken.‘Ik heb daarna direct aangifte gedaan bij de politie,’ vertelde Oemraw verder. Hij vindt het een zeer kwalijke zaak dat hij nu wordt beschouwd als pispaal, gelet op de mislukking van de protestdemonstratie. Volgens hem dient er even afgewacht te worden op het pakket vanuit de zijde van de overheid die beloofd is aan de boeren. ‘We moeten even een afwachtende houding aannemen en vooral niet vooruitlopen.’

Als deze niet mocht baten gaat naar zeggen van Oemraw de organisatie haar eigen protestmanifestatie voeren, zonder medewerking van politieke partijen. Hij gaf verder aan dat hij zelf de verkiezing zal uitschrijven voor het kiezen van een nieuw bestuur. ‘Ik heb er absoluut geen moeite mee dat er bestuursverkiezingen gehouden zullen worden.’ Oemraw is het er helemaal eens mee dat er bestuursverkiezingen moeten plaatsvinden. Echter vindt hij het een zeer kwalijke zaak dat personen die hebben meegeholpen aan de ondergang van de Stichting Machinale Landbouw staan te springen om deel uit te maken van het nieuw bestuur. ‘Willen deze personen de rijstindustrie ook helpen ten onder te gaan? Indien zij daadkrachtig en capabel genoeg zouden zijn om een organisatie te runnen, zou de SML vandaag de dag bloeien en niet ten onder zijn gegaan,’ aldus Harrynandan Oemraw.

Asha Bhagwat

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,9-11-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics