Nickerie.Net, dinsdag 15 november 2005  


Henri Orie mogelijk nieuwe voorzitter UPS

door Eric Mahabier

Paramaribo - Naar alle waarschijnlijkheid wordt Henri Orie de nieuwe voorzitter van de Unie van Progressieve Surinamers (UPS), die aanstaande zondag bestuursverkiezingen houdt. De periode van de indiening van de kandidatenlijsten is al afgesloten en hoewel bestuursleden tot na de verkiezing niet in de publiciteit willen treden, verneemt dWT uit betrouwbare bron dat slechts één kandidatenlijst is ingediend. Deze wordt aangevoerd door drs Henri Orie.

Shailendra Girjasing staat op deze lijst als vice-voorzitter. Aangenomen mag worden dat de lijst Orie bij acclamatie gekozen zal worden. Harry Kisoensingh blijft voorlopig de politieke raad leiden. Hij wordt daarbij bijgestaan door Bies Sheoraj Panday en Indra Djawalapersad. De lijst voor de adviesraad wordt ingevuld door Pannalal Parmessar, Soeroedj Badrisingh en James Ramlal.

Partijsecretaris Waldo Ramdihal, bij wie de lijsten zijn ingediend wil ontkennend noch bevestigend reageren op bovengenoemde informatie. Verder wil hij ook niet ingaan op de vraag hoeveel lijsten er ingediend zijn. "Na de bestuursverkiezing zondag mag u me alles vragen" reageert hij op alle vragen. Ook Djawalapersad wil niet op zaken ingaan.

Kisoensingh meldt vanuit Nickerie niet met zekerheid te kunnen zeggen, hoeveel lijsten er ingediend zijn. "Ik ben helemaal in Nickerie". Wel geeft hij toe op de lijst van Orie te staan als voorzitter van de politieke raad. Kisoensingh benadrukt dat hij nog in de politiek blijft om dan vanuit zijn positie ervoor te zorgen dat jong kader opgeleid wordt. Bij twee verkiezingen heeft hij als lijsttrekker in Nickerie niet voldoende draagvlak van de gemeenschap aldaar gekregen om gekozen te worden tot assembleelid. Hij zegt te beseffen dat er een "stop" aan zijn lijsttrekkerschap moet komen en dat hij daarom bezig is om jong kader op te leiden, dat de partij naar grotere hoogte kan brengen. Orie zelf was niet bereikbaar voor commentaar.-.

Bron/Copyright:

,15/11/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics