Nickerie.Net, donderdag 24 november 2005  


Premier Balkenende in Paramaribo

PARAMARIBO - Premier Balkenende is donderdagochtend in Paramaribo aangekomen voor een officieel bezoek. Hij is in Suriname op uitnodiging van president Venetiaan om de festiviteiten bij te wonen ter gelegenheid van dertig jaar onafhankelijkheid.

Het is donderdag middernacht Surinaamse tijd (vier uur vroeger dan in Nederland) precies dertig jaar geleden dat de Nederlandse driekleur werd gestreken en de Surinaamse vlag werd gehesen in het toenmalige Suriname-stadion in Paramaribo. Daarmee kwam toen een einde aan bijna 300 jaar koloniale geschiedenis.

Balkenende bracht kort na aankomst een bezoek aan de Stichting TANA, Towards A New Alternative. TANA is een trainingscentrum voor korte, vakgerichte opleidingen. De Nederlandse minister-president werd daar welkom geheten door kinderen in Surinaamse klederdrachten. De activiteiten van de stichting worden mede gefinancierd met Nederlandse fondsen.

Balkenende heeft later op de dag een bespreking met zijn gastheer Venetiaan. In de namiddag gaat hij naar de Anton de Kom Universiteit van Suriname, waar hij een besloten bijeenkomst heeft met studenten. Daarna ontmoet de premier religieuze leiders en zal hij getuige zijn van de vorming van een menselijke vlag door meer dan 7000 scholieren op het Onafhankelijkheidsplein. Zijn dagprogramma sluit hij op hetzelfde plein af met het bijwonen van een culturele show.

Bron/Copyright:

Telegraaf

,24-11-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics