Nickerie.Net, maandag 24 april 2006  


Venetiaan klaagt bij Beatrix over Schiphol

PARAMARIBO - President Ronald Venetiaan van Suriname heeft vorige week ook bij koningin Beatrix zijn beklag gedaan over de vernederende behandeling van Surinaamse burgers bij de zogenoemde 100-procentscontrole op Schiphol. Het staatshoofd heeft dit zondag tegenover het ANP bevestigd. Vrijdag was bekend dat Venetiaan zich in een brief aan premier Balkenende beklaagde over de controles.

De Surinaamse president Ronald Venetiaan,,Overeenkomstig mijn mededeling dat ik op het allerhoogste niveau mijn beklag zou doen, heb ik ook aan de Koningin der Nederlanden een brief geschreven'', aldus Venetiaan. De president vindt het niet gepast om op de inhoud van het schrijven in te gaan.

Venetiaan is boos over de controles op Schiphol waarbij alle passagiers uit Suriname worden gecontroleerd op drugsbezit. Hij wenst voor Surinaamse burgers een respectvolle behandeling. ,,Zelfs bij verdenking van mensen moeten grenzen in acht worden genomen'', aldus Venetiaan. Hij noemde eerder de controles van Surinamers op Schiphol ,,onmenselijk, barbaars en primitief''. Venetiaan hoopt op een bevredigende reactie op zijn beklag 'op het allerhoogste niveau'.

Bron/Copyright:

ANP/ Nickere.Net

,24/04/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics