Nickerie.Net, dinsdag 23 januari 2007
‘Lijst-Rodgers’ boort oppositie de grond in
Paramaribo - “Ik heb een stuk grond op een legale manier gehad van de overheid. Dus als de coalitie daarover wil vergaderen, mogen ze. Maar ik vraag me af waarom zij hun tijd niet beter besteden.” Mevrouw E.Ch. Jadnanansingh gehuwd Ramkhelawan prijkt op de ‘lijst-Rodgers’ – een lijst in het bezit van de parlementariër Otmar Rogers waarop namen staan van oppositieleden die grond hebben gehad van de overheid.
Volgens beschikking D 924 d.d. 16 april 1998 heeft ze 2,2976 hectare grond te Ornamibo gehad. “Mijn perceel heb ik volgens de juiste procedures verkregen, er is dus geen vuiltje aan de lucht. Men mag een onderzoek starten”, gaat ze verder als de Ware Tijd haar confronteert met de gegevens op de lijst. Ze zegt het haar toegewezen terrein voor landbouw te gebruiken. Aan de rivierzijde wil ze een huis bouwen.
Behalve de vrouw van ex-parlementariër Djagendre Ramkhelawan, komt ook zijn broer R.R. Ramkhelawan voor op de lijst. Zijn beschikking voor 2,0071 hectare te Ornamibo heeft hij op dezelfde dag gehad als zijn zwagerin. Ook hij beroept zich op zijn recht als Surinamer om in aanmerking te komen voor een stuk grond. Theodorus Vishnudath, Robby Malhoe en Desi Bouterse zijn enkele andere klinkende namen van oppositieleden die voorkomen op de lijst van Nieuw Front-fractieleider Otmar Rodgers, als zijnde politici die domeingronden hebben gekregen.
Rodgers zwaaide vorige week in het parlement met deze lijst en waarschuwde de oppositie toen hij terugkwam op zijn eis aan de regering om een aparte lijst te maken van grondtoewijzingen aan politici en hun familie. Een aparte lijst produceren zou discriminatoir zijn van de overheid en daarvoor in de plaats komt een digitale lijst van alle personen die tot nu toe een stuk domeingrond hebben gekregen. Deze draai van Rodgers zette kwaad bloed bij de oppositie. Rodgers waarschuwde de oppositie toen, dat hij een “beperkte” lijst had waarop namen van politici voorkomen. De Ware Tijd wist de hand op deze lijst te leggen. Ook oud-minister Bies Mangal van Openbare Werken prijkt met twee beschikkingen op de lijst. “Laat ze die lijst publiceren, dan zal ik wel zien wat ik doe”, reageert hij. Hij wilde niet ontkennen noch bevestigen of hij de gronden werkelijk heeft gehad. In drie maanden tijd zijn vier beschikkingen op naam van Mangal uitgeven. Een van die beschikkingen staat op naam van Gerold.R.S Mangal. “Het is toch normaal dat je een perceel krijgt. Laat Rodgers ook met een lijst komen van iedereen, óók uit de periode van Venetiaan. Je ziet wat er nu gebeurt, je kan binnen drie weken een perceel krijgen”, zegt hij aan de Ware Tijd.
Shabier Ishaak staat ook op de lijst. Hij reageert woedend. “Het is gewoon een boevenstreek en ik ben gewoon opgelicht door het Nieuw Front. Waarschijnlijk heeft men zomaar iets op papier gezet, want het terrein waarover men het heeft, heb ik nooit onder ogen gehad, terwijl ik alle kosten heb betaald. Ishaak zegt in de eerste regeerperiode van president Ronald Venetiaan door de ex-districtscommissaris van Saramacca, Robby Ramlakhan, benaderd te zijn voor het stuk grond. “Er is geen weg, niets. Het perceel moet ergens in een zwamp zijn. Wil ik het gebied bereiken, heb ik een helikopter nodig.”
Ben Mitrasing zegt op aanwijzen van de toenmalige minister Rajkoemar Randjietsingh van Openbare Werken (OW) een stuk grond aangevraagd te hebben. Op dat stuk stond er een oud kantoor van OW dat afgebroken zou worden. Alle documenten waren in orde, maar oud-minister Errol Alibux heeft zijn beschikking getekend tijdens de regering-Wijdenbosch. Op de hem toegewezen grond heeft hij een huis staan.-.
Bron/Copyright: |
|
Nickerie.Net / dWT |
,22-01-2007 |
|
E-mail: info@nickerie.net
Copyright © 2007. All rights reserved.
Designed by Galactica's Graphics