Nickerie.Net, maandag 17 maart 2008

Voetbal - Moeizame zege Santos

15/03/2008

NIEUW-NICKERIE - Santos heeft donderdag in de finaleronde van de eersteklassevoetbalcompetitie van Nickerie moeizaam gewonnen van De Ster (1-0). Dwight Gentle scoorde het enige doelpunt in de 36ste minuut.

Jurgen Hart van De Ster had heel vroeg in de partij twee kansen maar faalde. Hetzelfde deed Andy Chritchlow van Santos. Kort na zijn treffer ramde Gentle de deklat uit een vrije trap. Santos-verdediger Erwin Reumel keek in de 55ste minuut tegen zijn tweede gele kaart aan en moest het veld ruimen. De Ster oefende pressie uit op het doel van de tegenstander, maar kwam ondanks de numerieke meerderheid niet meer tot scoren.

Stand (na drie duels): 1. PSV 9 punten; 2. Zeedijk 7; 3. Santos 7; 4. De Ster 6; 5. Paradise 5; 6. Robinhood 0; 7. Bangun Santoso 0; 8. Jai Hanoeman 0 punten. Weekendschema: vandaag: Pechaan - Sparta (tweede klasse); Robinhood - Paradise; morgen: Jai Hanoeman - Bangun Santoso.-.

Vitesse dwingt gelijkspel af van De Ster

15/03/2008

WAGENINGEN - Vitesse heeft in de voetbalcompetitie van de Wageningen Sportbond een gelijkspel (1-1) afgedwongen van De Ster. De ruststand was ondanks vele scoringskansen 0-0. Beide teams hebben nu 26 punten: Vitesse uit tien duels en De Ster uit elf. De Ster kwam in de 55ste minuut op 1-0 door een doelpunt van Imro Daniel. Vitesse zette De Ster onder enorme druk en kreeg een strafschop toen aanvaller Mugavio Milano in het strafschopgebied werd neergelegd. Milano verzilverde zelf de strafschop, waardoor de eindstand 1-1 werd.

Overige uitslagen: Arsenal - Tuna 7-1. Goals: Phianzo Fitz Jim en Rodney Hope (elk tweemaal), Milton Apasie, Gidion Tolies en Delano Wilsen (Arsenal), Sergio Berenstein (Tuna); Guarani - Bintan Merah 6-3. Goals: Giermo Est, Hendrik End, Kenny Frans, Jonathan Monkou, Wensley Rozenblad en Orpheo Sabajo (Guarani), Etienne Somowidjojo (tweemaal) en Jurney Djojopawiro (Bintan Merah).-.