Nickerie.Net, woensdag 09 april 2008


Consumers international: verbod op junkfoodreclame
Yagmur Demir

AMSTERDAM - Jongeren krijgen steeds meer gezondheidsproblemen met name doordat ze steeds dikker worden. Consumers International en International Obesity Task Force hebben een voorstel gedaan om junkfoodreclame te verbieden.

Veel vet

Dit reclameverbod is bedoeld om kinderen onder de 16 jaar te beschermen tegen de gevaren van junkfood, aan de man wordt gebracht door de junkfood  ketens zoals  Mac Donalds, KFC, Burger King en anderen. De nieuwe code wil onder andere de marketing van producten met veel vet, suiker en zout verbieden.

Het verbod houdt in dat er geen radio en tv reclame van deze producten mag plaatsvinden tussen 06:00 en 21:00 uur, geen inzet van nieuwe media zoals internet; geen promotie op scholen; geen inzet van gratis probeerproducten als reclamestunt en geen gebruik van beroemdheden, die allerlei lekkers aanprijzen.

Verboden

De communicatie adviesbureaus achten het echter niet noodzakelijk om zulke beperkingen en verboden te gebruiken. Zij zijn van menig dat reclamebeperkingen gezondheidsproblemen niet op kunnen lossen en zijn ook tegen dit voorstel.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / P-Magaine

31/03/2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics