Nickerie.Net, vrijdag 09 januari 2009


VHP wordt 60 jaar  

Geplaatst: 08/01/2009

Paramaribo -  De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) bestaat op 16 januari 60 jaar. ‘Wij zullen primair God danken voor deze mijlpaal’, zegt hoofdbestuurs- en parlementslid Mahinder Rathipal van de VHP. De partijtopper laat de hoogtepunten tijdens de 60 jaren tijd de revue passeren. Het helpen realiseren van het Statuut, het verkrijgen van de onafhankelijkheid van Suriname en het doen terugkeren van de democratie, zijn slechts enkele van deze zaken. En niet te vergeten de stem die wijlen mr. Jagernath Lachmon indertijd had binnen de VHP. Zo was hij betrokken bij markante gebeurtenissen waaronder de onafhankelijkheid van de Republiek Suriname. Voor zijn verbroederingsgedachte wist ook menigeen het hoofd te buigen. De huidige voorzitter, Ramdien Sardjoe, doet het op zijn eigen wijze, namelijk middels het prediken van ‘shanti’ (vrede).

Echter, de laatste verwikkelingen binnen de partij zien er niet zo fraai uit. Zo wordt door een groep VHP’ers de noodklok geluid voor de realisering van verandering, verjonging en vernieuwing binnen het hoofdbestuur. Deze kwestie is zover gevorderd dat het op het bord van de rechter is beland. Deze verwikkelingen brengen de VHP-topper in een mineurstemming. ‘Wij zouden liever thuis het een en ander kunnen oplossen. En het is ook niet goed te keuren tijdens zo een jaardag van de partij.’

De andere zijde van deze verwikkeling toont aan dat er sprake is van democratie binnen de partij, stelt Rathipal. Zo staat de weg open voor een ieder die hun recht wil zoeken bij de rechter. Bij de komende verkiezing in 2010 is het streven van de VHP erop gericht om de acht zetels die zij momenteel bezit, te behouden. ‘Ik durf geen voorspellingen te doen’, zegt Rathipal heel voorzichtig, maar het streven is er natuurlijk op gericht om meer dan acht zetels binnen te halen. ‘Wij mikken in ieder geval op meer dan acht.’ De feestvergadering in verband met het 60-jarig bestaan van de partij vindt plaats op zondag 18 januari in Stichting de Olifant.


Asha Bhagwat

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics