Nickerie.Net, maandag 12 januari 2009


Toerismesector Suriname maakt sterke groei door

Geplaatst: 12/01/2009

Paramaribo -  Momenteel maakt de toerismesector van Suriname een sterke groei door. In zeven jaar tijd is het aantal hotels met 200% toegenomen, het aantal touroperators met meer dan 170% en het aantal reisagenten met ongeveer 100%. Deze cijfers zijn interessant genoeg voor internationaal gerenommeerde hotelketens om er zich te komen vestigen. De stroom toeristen groeit jaarlijks gemiddeld met 7%. Van de meer dan 163.000 toeristen die ons land in 2007 bezochten, was ruim 63% afkomstig uit Nederland. In 2008 zag de Stichting Toerisme Suriname een soortgelijk beeld, waarbij de markt uit Frans Guyana een steeds groter aandeel begint op te eisen.

Beursstand van Suriname tijdens de vakantiebeurs in Utrecht (Fotografie Akhiel Mahabier)

Aan de Vakantiebeurs 2009 te Utrecht, die gehouden wordt van 13 t/m 18 januari 2009, participeren naast de Stichting Toerisme Suriname en de nationale carrier Suriname Airways, ook een tiental bedrijven uit de private sector.

Met de recente uitbreiding van het Gecombineerd Amazone Toerismeproduct van drie naar vijf partners, krijgt dit regionaal toerismeproduct steeds meer vorm. Momenteel zijn Suriname, Frans Guyana en drie Braziliaanse staten Amapá, Pará en Amazonas door hun respectieve toerisme autoriteiten vertegenwoordigd in deze samenwerking. Dit product, dat voorheen ook wel bekend stond als de Guyana Trail, biedt de participerende landen de mogelijkheid om samen te werken op het gebied van productontwikkeling.
Momenteel worden de toerpakketten samengesteld en het ligt in de bedoeling om dit jaar nog toeristen uit nieuwe markten aan te trekken. Regionale partners zullen ook op de Vakantiebeurs 2009 in Utrecht vertegenwoordigd zijn. In 2009 zal Suriname met bovengenoemde partners aan belangrijke grote internationale toerisme beurzen in Berlijn, Parijs, Rio, Mathoury, Belém en Londen, deelnemen.

Het jaar 2009 is uitgeroepen tot jaar van de Destinatie Amazone. Suriname treedt ook in Acto (Amazone Cooperation Treaty Organization)-verband sterk naar buiten. Samen met de overige zeven landen, gelegen in het stroomgebied van de machtige Amazonerivier, staat dit jaar, maar zeker ook de komende periode, in het teken van bescherming en duurzame benutting van het Zuid-Amerikaans tropisch regenwoud.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

12 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics