Nickerie.Net, dinsdag 13 januari 2009


Eerste multi-valuta ATM-machine in Nickerie
Geplaatst: 13/01/2009

Nickerie -  Maandag heeft de leiding van de Finabank afdeling Nickerie haar eerste geldtransactiemachine in werking gesteld. De ATM-machine die op loopafstand van het filiaal op het complex van het politiehoofdbureau is opgezet, is voor de bank de eerste, na tien jaren in het district gevestigd te zijn geweest.

Glenn Tjon Tjauw Liem, gedelegeerd rvc-lid haalde in zijn toespraak aan dat de machine vanwege logistieke omstandigheden niet eerder geopend kon worden voor gebruik. Filiaalhouder Bhareth Jairam zei desgevraagd dat de bank steeds in Nickerie blijft investeren en hiermee aangeeft dat deze financiŽle instelling geloof heeft in de verdere economische ontwikkeling van het district. Jairam zegt dat de bank in de afgelopen tien jaren fikse groeibewegingen heeft gemaakt en thans circa 14.000 cliŽnten bedient, die bestaan uit alle lagen van de samenleving. ďWij faciliteren vanaf de kleine man tot de grote jongensĒ, zegt Jairam.

Tjon Tjauw Liem gaf mee dat de eerste ATM-machine van de bank, tevens ook de eerste multi-geldtransactiemachine in het district is van waaruit in zowel SRD, Euro als in U$ dollars kan worden gepind. Voorts zei het rvc-lid dat de bank tegen eind maart haar eigen kantoorgebouw in gebruik zal nemen.

Districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar, die de eerste transactiehandeling pleegde, zegt dat de machine op een heel veilige en geborgen plaats staat, waar cliŽnten in alle rust hun zaken kunnen doen. Het is volgens de burgervader een stap verder naar de emancipatie van het geldverkeer in Nickerie. De nieuwe aanwinst betekent meer vooruitgang voor elkeen die zaken wenst te doen, zei Shankar. Hij zei dat zulke ontwikkelingen altijd gekoesterd moeten worden, waardoor Nickerie leefbaarder wordt gemaakt.

Als speciale geschenk van de Finabank mocht gewestelijke politiecommandant August Sabajo in het bijzijn van genodigden een splinternieuwe Dell computer in ontvangst nemen voor het hoofdbureau. Na de dc was het de beurt aan GPK Sabajo om de tweede transactiehandeling te plegen. Zowel de dc als de GPK mochten het gelichte bedrag in respectievelijk USD en SRD als geschenk houden.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

13 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics