Nickerie.Net, zaterdag 24 januari 2009


WWF financiert bouw sleephelling Bigi Pangebied

Beta Debidien, 24/01/2009

NIEUW-NICKERIE - Het World Wildlife Fund (WWF) financiert de bouw van een nieuwe betonnen sleephelling bij de overgang naar het Bigi Pangebied langs de Nickerierivier. Gisteren organiseerde de Bestuursdienst de verplichte plaatselijke aanwijzing voor aannemers die belangstelling hebben om het werk uit te voeren. Opmerkelijk was dat er ook aannemers uit Paramaribo belangstelling hebben getoond voor de werkzaamheden. Gangagapersad Badal, beleidsmedewerker op het commissariaat zegt dat de 26,5 meter lange driedelige sleephelling modern van opzet is. “Het ligt in de bedoeling dat vissers, touroperators en andere belanghebbenden die het Bigi Pangebied dagelijks bezoeken, makkelijk hun boten kunnen overzetten om de reis naar hun bestemming voort te zetten” zegt Badal.

Enkele jaren terug had de DSBbank ter gelegenheid van haar jaardag de gemeenschap van Nickerie een sleephelling geschonken. Niet lang daarna raakte deze in verval, omdat het onderhoud niet optimaal was. Nu worden de boten met veel moeite overgezet, waarbij er veel mankracht nodig is. Volgens Badal zal dit keer met behulp van de WWF een duurzame en complete sleephelling worden geplaatst.

Sureno Amatroesijat vertegenwoordigde het WWF tijdens de aanwijzing. “Het is één van de meest aantrekkelijke plaatsen voor toeristen die het district Nickerie aandoen. Daarnaast verdienen ongeveer 75 beroepsvissers hun brood in dat gebied.” De bestuursdienst werkt ernaar om de toerismesector verder te stimuleren in het westen van het land. Vrijdag wordt er een inschrijving gehouden op het commissariaat en na de dag van gunning zal het werk in 75 werkbare dagen moeten worden uitgevoerd.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /de Ware Tijd

24 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics