Nickerie.Net, vrijdag 30 januari 2009


Parlementariër Rashied Doekhie: ‘Oud-kermisterrein niet gevrijwaard van politieke stromannen’

Asha Chaturi, 29/01/2009

NIEUW-NICKERIE - Het oud-kermisterrein staat niet op naam van Rashied Doekhie. De parlementariër zegt dat dit stuk terrein al een bestemming heeft. Hij wil het behouden voor de Van Pettenpolder. “Zelfs het oud-kermisterrein is niet gevrijwaard van politieke stromannen,” stelt Doekhie. “Tijdens mijn tijd als districtscommissaris hadden mensen het aangevraagd, ook mensen van mijn gelederen, maar ik heb ze allemaal afgewezen.” Een stuk is gegeven aan de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), omdat het daarbij om gemeenschapsbelang ging.

Het resterend deel had toen als bestemming een wandelpark en een speeltuin voor kinderen. Zo konden de bewoners van de Van pettenpolder en omgeving en mensen die naar de bibliotheek gaan, genieten van de natuur. Doekhie zegt dat hij dit in zijn periode niet heeft kunnen realiseren, omdat hij toen bezig was met het Brasaplein en een jaar eerder is vertrokken naar Commewijne. Volgens hem heeft stichting Awara de plaats aangevraagd om het te verdelen onder politieke vriendjes.

Hijzelf heeft het nooit aangevraagd, nooit gekocht, nooit cadeau gehad, noch gewild. “Voor mij geniet gemeenschapsbelang prioriteit. En ik zal voor behoud van dit stuk juweel voor de gemeenschap vechten.” Hij zal een beroep doen op districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar om het stuk niet weg te geven, maar te behouden voor de gemeenschap. Merkbaar is dat de plaats opgehoopt en schoongemaakt is.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics