Nickerie.Net, zaterdag 31 januari 2009


NPS over uitlatingen Bouterse: ‘We wakti mek a kon’

31/01/2009

Paramaribo - In gespierde bewoordingen hebben NPS-voorzitter Ronald Venetiaan en NF-fractieleider Otmar Rodgers de ‘ontslagkwestie’ van Desi Bouterse gisteravond besproken in Grun Dyari. Venetiaan zei dat Bouterse het volk en het land al veel ellende en verdriet heeft aangedaan in de afgelopen periode. Hij waarschuwde dat in deze periode het “de meneer” niet zal lukken om zijn plannen, die verderf brengen voor land en volk, te realiseren. "Un de na ai en het zal nooit zo ver komen.” Hij sprak gisteravond tijdens een opo yari-bijeenkomst in Grun Dyari.

Evenals Rodgers vindt Venetiaan dat Bouterse zijn uitspraken doet bij wijze bij een spelletje. “Maar het is ernst. Hij hitst mensen op en wij NPS’ers moeten laten weten: ‘wij zijn dit gedrag van deze terrorist beu,’" klonk de NPS-voorman.

“We wakti, mek a kon,” reageerde Rodgers op de aankondiging van Bouterse dat hij gejast en gedast onder begeleiding van zijn partijgenoten zal verschijnen op de eerstvolgende parlementsvergadering. Volgens de fractieleider creëert Bouterse dingen om te laten zien dat hij toch de baas is. “Ik verzoek u, leert u uw man, kinderen en vrienden: Niemand is niemands voetveeg in dit land. En niemand staat above the law. Dit geldt voor Pengel, dit geldt voor Rusland en het geldt ook even hard voor Bouterse.”

Venetiaan heeft de zogenoemde rechtsgeleerden en advocaten opgeroepen die beweren dat er niets aan de hand is (dat Bouterse niet ontslagen kan worden...red.) om nogmaals de wettelijke regels serieus en goed door te nemen. Ook heeft hij studenten opgeroepen om de wet zelf te bestuderen en zich niet slechts te laten beďnvloeden door wat derden, die menen Bouterse te moeten verdedigen, zeggen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

31 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics