Nickerie.Net, vrijdag 13 februari 2009


Chris Jarbandhan legt NDP-misdadigers de spiegel voor

Nickerie - Chris Jarbandhan, voorzitter van het VHP-platform heeft gisteren tijdens een persconferentie de spiegel voorgelegd aan de Nationale Democratische Partij (NDP).

Chris JarbandhanChris Jarbandhan

Jarbandhan zegt het beu te zijn dat mensen bedreigd, geïntimideerd en geprovoceerd worden door de NDP, met name door parlementariër Rashied Doekhie. Naar aanleiding van uitspraken van Doekhie via de media in Nickerie, daagt Jarbandhan hem samen met zijn ‘baas’ Desi Bouterse uit, om in debat te gaan.

Jarbandhan is er niet over te spreken dat Doekhie de leden van het platform oplichters noemt, “terwijl ze academisch geschoold zijn”. Hij zegt dat het platform het goede werk van de regering wil ondersteunen en niets anders. “Doekhie is ingezet door zijn baas om elke positieve ontwikkeling van een andere politieke partij de dwarsbomen. Hij doet alles wat in zijn vermogen ligt om de VHP constant aan te vallen,” zegt Jarbandhan. Hij vindt het erg dat Doekhie achter iemand als Bouterse, die hij ‘baas’ noemt, staat.

“Hoe kan je iemand baas noemen die een coup heeft gepleegd in Suriname en 15 vooraanstaande Surinamers heeft vermoord?” Tijdens het bloeddorstige regime van Bouterse zijn ook enkele vooraanstaande Nickerianen afgeslacht, die de poging deden om de democratie te herstellen.  Ook zijn een groot aantal Nickeriaanse soldaten in de jaren 80 tegen hun zin ingezet in de binnenlandse oorlog tegen Ronnie Brunswijk, waarbij door de manschappen van Bouterse bij de Moiwana-slachtingen weerloze vrouwen en kinderen op gruwelijke wijze om het leven zijn gebracht. Jarbandhan vraagt zich af of de slachtoffers van de Moiwana-slachtingen in 1986 en de telefooncoup in 1990 zijn vergeten. Hij herinnert er ook aan dat Bouterse in Nederland voor drugstransport tot 11 jaren cel veroordeeld is. “Moeten wij op zo iemand stemmen, die 13 maanden niet naar het parlement is geweest”, vraagt een duidelijk geïrriteerde Jarbandhan tijdens de persconferentie.

De NDP heeft de samenleving al genoeg leed bezorgd, meent hij, en daarom pleit hij voor wegstemmen van de paarse partij. “De macht van de NDP is alleen dat het volk vrees heeft,” beweert Jarbandhan tenslotte.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT 

13-02-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics