Nickerie.Net, maandag 23 februari 2009


Bikers positief ontvangen in Nickerie

Asha Chaturi, 23/02/2009

NIEUW NICKERIE - De bikers in Nickerie, een nieuwe aanwinst voor het district, zijn positief ontvangen door de gemeenschap. Alhoewel de unit nog niet operationeel is, zegt de plaatselijke politievoorlichter Shanti Raghoebir, dat de bikers dagelijks bezig zijn met hun activiteiten.

De nieuwe Bikers Unit in Nickerie geeft een demonstratie aan leerlingen van de Sitalsinghschool in het centrum van het rijstdistrict.-. dWT foto/Asha Chaturi

“Vanaf zeven uur 's morgens zie je ze al op straat”. Raghoebir zegt dat de politie dichter bij de burgerij wil komen en met de nieuwe unit ook preventief bezig is. Zeven agenten hebben hun bikersopleiding in Paramaribo met goed gevolg doorlopen. Hun taak is nu om op alles te letten en tijdens drukke uren helpen zij ook het verkeer regelen. Winkelier Hui li Shi heeft opgemerkt dat er al enkele dagen geen hangjongeren meer voor zijn winkels staan. Dagelijks zaten jongens voor zijn winkel en vielen mensen lastig. Hij is daarom blij met de bikers. Voor en na school surveilleren de bikers voor de scholen. Safira Ramdin, die op de lagere school zit, vindt het prima dat de bikers over straat zijn. Ze voelt zich nu een stuk veiliger.

 

Sanjay Ramautar haalt opgelucht adem. Voor hem had de unit er al jaren eerder mogen zijn. Desondanks is hij bijzonder blij en denkt dat de buurtbewoners van Nationaal Project en omgeving minder last zullen hebben van kruimeldieven, wat praktisch dagelijks het geval is. “Indien iemand vreemd gedrag vertoont, stoppen de bikers voor je en knopen een gesprek met je aan om achter je gedrag te komen. De meeste kruimeldieven zijn bij de politie bekend”. De komende week zullen de bikers officieel geďnstalleerd worden en krijgen dan hun officiële uniform. Nu dragen ze nog een blauwe poloshirt. Hun juiste uniform zal een lichtblauw hemd zijn met een zwarte broek.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

23-02-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics