Nickerie.Net, maandag 02 maart 2009


HBO leergang bestuursmanagement in trek bij Nickerianen
Geplaatst: 28/02/2009

Nickerie -  Nadat de eerste groep studenten met succes het eerste studiejaar hebben afgerond is de WiN-groep afgelopen dinsdag van start gegaan met een nieuwe groep. Volgens Rob Mooij, stafmedewerker binnen de WiN-groep, is de belangstelling en enthousiasme enorm voor de cursus. De tweede groep bestaat uit 30 studenten, die de komende periode door zowel Nederlandse als Surinaamse docenten getraind zullen worden in de verschillende modulen. De WiN-groep is zeer tevreden over de belangstelling die er bestaat en dat Nickerianen nu in eigen omgeving kunnen studeren. Dit bespaart heel wat kosten.

Aangehaald is dat goed managen van eminent belang is om successen te boeken binnen organisaties alsook in je eigen leven. Het doel van de training is erop gericht om de participanten de juiste gereedschappen te geven om hun job aan te kunnen. Dit zal uiteindelijk moeten resulteren in goed draaiende en duurzame organisaties. Bij de aanvang van de eerste module waren het de trainers Edgar Akrum, docent op de Adek, en de Nederlandse docent Hans Duprie die de studenten de eerste drilling in de stof hebben gegeven.

Radjoe Nauth, die ook tot de groep studenten behoort, zegt dat hij zulke opleidingen in Nickerie zeer goed vindt. Zelf zei hij allang te hebben gewacht op zoiets. “Ik hoef mijn werk, mijn familie en huis niet te verlaten om elders te gaan studeren”, zei Nauth enthousiast. Hij zegt goed gemotiveerd te zijn gestart en hoopt dat ook zijn medecursisten die motivatie, wil en inzet zullen tonen om de cursus succesvol af te ronden. Binnenkort start de pioneersgroep met haar tweede en tevens laatste studieperiode en wel de verdiepingscursus.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-02-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics