Nickerie.Net, maandag 02 maart 2009


WIN-groep Nickerie breidt diensten uit

Asha Chaturi, 28/02/2009

NIEUW-NICKERIE - De WIN-groep is een samenwerking aangegaan met de Vrienden van Nickerie. Samen staan wij sterk, zegt voorzitter Antoine Elias van de WIN-groep. Deze groep bestaat nu uit Stichting Welzijns Instituut Nickerie (WIN), het Cultureel Centrum Nickerie (CCN) en Stichting Vrienden van Nickerie (VVN). En van de reden tot samenbundeling is volgens Elias dat alle drie stichtingen bijna hetzelfde doel nastreven. Met deze samenwerking zullen de doelstellingen beter waargemaakt worden, vindt hij. En van de grootste projecten is het opzetten van een groot seniorenproject. Het projectdossier is al af. Het kostenplaatje voor het centrum voor seniore burgers is 1 miljoen euro. De VVN betaalt dit project.

Rob Mooij, die manager is van de WIN-groep zegt dat zaken juridisch uitgevoerd zullen worden. De juridische formaliteiten zullen een jaar in beslag nemen. Akbal Mohamed, penningmeester van de VVN die uit Nederland is afgereisd, is blij dat zaken op een constructieve manier worden geregeld. De gedachte voor de samenwerking is drie jaar geleden ontstaan. Mohamed zegt dat de VVN op drie zaken gefocust heeft: de jeugd, investeren in het onderwijs, de gehandicaptenzorg en de minderbedeelden.

Een uitvloeisel hiervan is het Zr. Dankerscentrum, waar kinderen met een beperking worden opgevangen. Mohamed vindt de ouderenzorg van bijzonder belang. Daar de ouderen heel veel hebben betekend voor de samenleving, moeten wij hen op een goede manier accommoderen. Het plan van de ouderenzorg zal in fasen worden uitgevoerd. Het terrein voor het seniorencentrum is er al. De gelden worden in Nederland verzameld.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

01-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics