Nickerie.Net, maandag 16 maart 2009


Helft winkels in Nickerie in overtreding

16/03/2009

NIEUW NICKERIE - Ruim de helft van de 150 Nickeriaanse winkeliers maakt zich schuldig aan economische delicten. "De conclusie die wij kunnen trekken is dat terwijl in Paramaribo 10 tot 15 procent van de winkels zich niet houdt aan de regels, de situatie in Nickerie nog erger is", zegt minister Clifford Marica van Handel en Industrie (HI), die het afgelopen weekend een werkbezoek bracht aan het district. Een verontrustende ontwikkeling, aangezien de afdeling Economische Controle Dienst (ECD) nauwelijks negen maanden operationeel is in het westen.

Vrijdag moest de dienst zelfs overgaan tot sluiting van een winkel omdat die in grove mate de regels overtrad. Aanvragen voor bedrijfsvergunningen voor Nickerie geschieden nog steeds in Paramaribo. De depandance in het rijstdistrict wordt ingezet om de controle en onderzoeksactiviteiten te verrichten, waarna de stukken verder afgehandeld kunnen worden in de stad. "Wij willen dit proces versnellen vandaar dat het ministerie van HI het besluit heeft genomen om vanaf 2 april de aanvragen voor bedrijfsvergunningen ook in Nickerie te laten plaatsvinden". Deze maatregel zal gunstig uitpakken voor ondernemers en is kosten- en tijdbesparend.

Ook het ijkwezen is nu bemand. "Deze dienst werkt planmatig en zorgt ervoor dat de gemeenschap met een gerust hart voorverpakte goederen kan kopen in die zin dat wij niet hoeven te vrezen dat een weeginstrument niet in orde is en een lichter gewicht aangeeft dan eigenlijk het geval moet zijn", legt Marica uit. HI zal ervoor zorgdragen dat de fysieke infrastructuur van de ECD-dependance verder versterkt en beter uitgerust wordt om het werk in het veld te kunnen doen, belooft de bewindsman.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

16-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics