Nickerie.Net, maandag 16 maart 2009


Somohardjo voorspelt opsplitsing megablok

Fenny Zandgrond, 16/03/2009

Paramaribo - Pertjajah Luhur (PL) voorzitter Paul Somohardjo heeft zaterdagavond bij de start van de verkiezingscampagne van zijn partij voorspeld dat het Nationaal Democratisch Platform -het Megablok- uit elkaar valt. Verdeling van de zetels zou daarvan de oorzaak zijn. "Ye sjie a san’ fu megablok. Dalijk d’o feti om zeteldeling", hield hij een zeer gevarieerd opgekomen publiek te Onverwacht voor. Volgens Somohardjo probeert de oppositie een wig te drijven tussen de Nieuw Front (NF) plus partners door hen tegen elkaar uit te spelen. De PL-leider liet weinig overtuigend zijn gehoor van enkele honderden personen weten dat de oppositie niet in staat is de belangen van de gemeenschap te behartigen.

Ze zouden slechts erop uit zijn het NF-plus uit elkaar te laten vallen door het volk in te fluisteren dat de VHP een afdeling is van de NPS en ‘Somo' baas is van ‘Vene'. De laatste opmerking verkondigde Somohardjo overigens met veel bravoure zelf aan het begin van deze regeerperiode. De verdeel- en heersstrategie van de oppositionele partijen vormt evenwel geen problemen in de combinatie. "Wij zijn niet zo dom als het megablok", stelde hij.

Hij vindt dat zijn rivalen vele fouten hebben gemaakt: NDP die Wijdenbosch heeft ‘weggejaagd', ex-president Jules Wijdenbosch die NDP-voorzitter Desi Bouterse tot staatsadviseur had benoemd en ‘Jumbolina’ die een eigen partij oprichtte. Toch wilde Somohardjo het zekere voor het onzekere nemen. "We moeten onszelf bewaken. Anders gaan we te gronde", onderwees hij zijn gehoor. "Laat niemand je misleiden".

VHP-parlementariër en ondervoorzitter Radjkoemar Randjitsingh die zijn politieke partner kwam ondersteunen gaf aan dat Somohardjo terug naar huis is gekomen, omdat hij macht wilde. Ook Somohardjo was afgedreven van de moederpartij NPS en na decennia van dwaling teruggekeerd met een eigen partij en teruggekeerd tot de oude politieke partijen. De VHP’er stelde dat met Somohardjo de huidige regering een Algemene Ziektekosten Verzekering, studiefinanciering, woningbouwkredieten en een agrarisch kredietfonds voor heel Suriname voorbereidt.

Hiermee zijn donkere tijden van martelingen, schaarse aan brandstof en levensmiddelen in een tijd van ‘zogenaamde revolutie' afgesloten. Bij de massameeting in Para waren ook vertegenwoordigers van BEP, SPA en D21 aanwezig. De afwezigheid van de in Para gekozen NPS-parlementariër Ortwin Cairo was zeer nadrukkelijk.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

16-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics