Nickerie.Net, maandag 23 maart 2009


Duizenden euro’s bij elkaar gefietst gedurende vier dagen
Geplaatst: 23/03/2009

Paramaribo/Nickerie -  Met de start vanuit Zus & Zo en gestoken in hun vuurrode T-shirts te Paramaribo afgelopen donderdag, heeft een fietspeloton fietsend koers gezet richting Nickerie. Met tussentijdse pitstops heeft het fietsend gezelschap, welke bestond uit 18 fietsende stagiaires, na vier zware dagen de eindstreep te Nickerie kunnen bereiken. Met politiebegeleiding zijn de fietsers door kinderen van het kindertehuis Gaytrie warm onthaald. De fietsers zijn bij aankomst bestrooid met bloemen. Vermoeid als zij er uitzagen, delen zij de mening dat zij met succes hun doel hebben gehaald. Stagiaire Job, de motor achter deze fietstocht, gaf mee dat zij als team voor een goed doel hebben gefietst. Zo gaf hij aan dat de 230 kilometers die zij achter de rug hebben, bijkans 10.000 euro’s in het laatje heeft gebracht. Zelf zei hij dat de tocht behalve zwaar, ook zijn mooie kanten heeft gehad onderweg.

Stagaire Sanne die er helemaal rood uitzag van de tocht, zei lachend dat de tocht vol zat met avontuur en dat er ook nog veel natuurschoon te zien was onderweg. Gelijk na aankomst in Nickerie hebben de fietsers de inwendige mens verzorgd, waarna zij aan het bestuur van kindertehuis Gaytrie, waar er momenteel 27 kinderen wonen, tien fonkelnieuwe tweewielers schonken. Ook heeft het bestuur van het Zuster Dankerscentrum speciale rolstoelfietsen en tandems in ontvangst mogen nemen. Onderweg naar Nickerie hebben de fietsers niet al te grote stagnaties ondervonden. Het weer heeft hen wel soms te warm of te nat gemaakt, wat voor het fietsend team geen enkel probleem was om gewoon door te zetten.

De 14-jarige Guillermo Elias die ook mee heeft gedaan, zegt dat hij uit gezelligheid heeft gefietst. In het begin zegt hij wel moeite te hebben gehad, maar wist zich gaandeweg aan te passen. WiN-groep stafmedewerker Rob Mooij heeft het vier dagen lang weten vol te houden met de oudste benen binnen het trappersgezelschap. Hij blikt tevreden terug op de rit, de organisatie en afronding van het geheel. De fietsers hebben stops gemaakt te Saramacca, Totness en Wageningen om uiteindelijk Nickerie te bereiken. De speciaal hiervoor ingehuurde fietsen zijn door het verhuurbedrijf weer in goede staat meegenomen. De organisatie is verder het Surinaams bedrijfsleven ook zeer dankbaar voor alle steun en medewerking die zij heeft gehad, als ook de zonen van hermandad die voor een piekfijne begeleiding hebben gezorgd.

Danny Jibodh


Nickerie.Net extra:

E-mail van Rob Mooij (St. WiN)

(Zondag 22 maart 2009, 22:20 SME tijd)

Beste mensen,

Het is volbracht. Moe, rood verbrand maar voldaan zit ik thuis achter de computer jullie dit bericht te mailen. WE zijn vanmiddag in het kindertehuis aangekomen alwaar we 10 nieuwe fietsen aan het bestuur van het kindertehuis Gaytrie overhandigd hebben. Symbolisch hebben we aan het bestuur van het Zr. Dankerscentrum speciale fietsen overhandigd. Afhankelijk van het totale bedrag dat we ophalen zullen we deze speciale fietsen gaan bestellen.

Maar nu de fietstocht die gekenmerkt werd door twee weertypen. De eerste twee dagen heel veel regen, storm en wind, een heel slecht gedeelte weg en de laatste twee dagen alleen maar zon, maar een prachtige weg en veel mooie natuur. WE zijn met 18 mensen vertrokken en met 18 aangekomen. Twee lekke banden en 1 fiets waar de ketting van afgelopen was waren de enige tegenslagen die we hebben moeten incasseren.

Heel veel mensen hebben mij een opbeurende sms gestuurd of een email. Dank daarvoor. WE hebben heel veel positieve publiciteit gekregen en dat is goed voor ons werk en goed voor het beeld dat men heeft van Nederlandse stagiaires. IK ga nu mijn wonden likken en morgen om half acht zit ik weer achter mijn bureau. IK hou jullie allemaal op de hoogte van het totale bedrag dat wij zullen ophalen en hoeveel fietsen wij uiteindelijk daarvan gekocht hebben,

Groet van Rob Mooij

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

23-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics