Nickerie.Net, vrijdag 17 april 2009


Motorrijder verongelukt tijdens paasweekend in Nickerie

Asha Chaturi, 14/04/2009

NIEUW NICKERIE - Motorrijders die het afgelopen weekend naar Nickerie waren afgereisd om enkele shows gratis weg te geven, keerden zondag verdrietig huiswaarts met het stoffelijk overschot van hun makker Guillermo Dorwart.

"Wij hadden nooit gedacht dat het zo zou aflopen," vertelt Faizel Ori. Hij staat bekand als ‘Siekie’. Om elf uur vertrokken achttien motorrijders vanuit Paramaribo om een leuk weekend in Nickerie door te brengen, zegt Siekie. Volgens hem was het een traditie voor de motorrijders dat zij jaarlijks met pasen en tijdens de grote vakantie naar Nickerie komen. Zo was deze trip vanaf januari gepland en eenieder was er verheugd over. Siekie zegt dat zij normaal een stop maken in Coronie om bij te tanken. Zaterdag was het zo dat zij op vier plaatsen waren gestopt. "Ik weet ook niet waarom. Wij waren aan de Fredericiweg en dachten dat wij kort daarna zouden aankomen", zegt Siekie. maar het noodlot bepaalde anders.

De groep motorrijders begeleidt de lijkenwagen met daarin hun makker Guillermo Dorwart naar Nickerie. Dorwart overleed zaterdagmiddag aan zijn verwondingen die hij opliep bij een aanrijding met een pick up op de Oost west verbinding.-. dWTfoto / Asha Chaturi

"Ik zag hoe alles gebeurde. Een ieder hoorde de zware klap en hij was er niet meer", zegt een zeer emotionele Ori. Dorwart, 24 jaar, overleed ter plaatse. Uit informatie van de politie blijkt dat het slachtoffer hard reed en op gegeven moment tijdens het beschrijven van een bocht de controle over het stuur verloor. Hij kwam op de andere rijhelft en botste tegen een tegenligger, een dubbelcabine pick-up. Dorwart had volgens Siekie jaren ervaring en was een gezellig mens. "Hij hield van de motorsport. Het maakt niet uit hoe laat je hem vraagt, hij was er altijd."

Voor alle motorrijders kwam zijn dood als een zware klap aan. Ze zeggen het verlies van hun makker nooit te zullen vergeten. Dorwart had twee maanden geleden een nieuwe motorfiets gekocht. De chauffeur van de pick-up, JS (33), die de motorfiets zag aankomen, probeerde uit te wijken naar de berm, hetgeen niet lukte. De motorfiets kwam tegen de pick-up aan, werd enkele meters meegesleurd, raakte los en flikkerde in de sloot. De zeven inzittenden van de pick-up werden naar de spoedeisende hulp vervoerd. De chauffeur raakte bekneld in de auto. Hij liep diepe snijwonden en een rechter beenfractuur op. Lloyd Asanredjo, ook een motorrijder in Nickerie zegt dat de groep een warm onthaal zou krijgen. "Toen ik het hoorde wilde ik het niet geloven en reed gelijk naar de plaats des onheils”. Het stoffelijk overschot is zondag vervoerd naar Paramaribo. Al de vrienden van het slachtoffer reden achter de lijkenwagen en lieten hun emoties de vrije loop.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

14-04-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics