Nickerie.Net, vrijdag 17 april 2009


Kumar Rampat traint nationale cricketselectie in Nickerie

Richenel Small

 

Nickerie- De nationale senioren cricketselectie van Suriname heeft en zwaar trainingsweekeinde achter de rug. Vanaf vrijdag tot en met maandag zijn onder de leiding van de internationaal bekende crickettrainer Kumar Rampat verschillende sessies gehouden in het district Nickerie. Aan het einde van de trainingen waren enkele spelers fysiek helemaal op.

 

De nationale cricketselectie doet stretch oefeningen in Nickerie Cricket Stadion. De seniorenselectie maakt zich op om ons land de volgende maand te vertegenwoordigen op een internationaal crickettoernooi te Guernsey.

Raj Narain spreekt de spelers van de nationale cricketselectie toe. Naast hem staat de internationaal bekende trainer Kumar Sampat.    

Kumar Sampat, internationaal bekende crickettrainer (5e staand van links) poseert  met de nationale cricketselectie na een training in Nickerie. De selectie maakt zich op om ons land de volgende maand te vertegenwoordigen op een internationaal crickettoernooi te Guernsey.

Rampat, die formeel Territorial Development Officer is van de West Indies en op Trinidad woont, zegt in een exclusief vraaggesprek met TIMES, dat cricket niet alleen een fysieke sport is, maar dat de resultaten daarvan voor een groot deel worden bepaald door de mentale conditie van de spelers. Ten aanzien van de Surinaamse spelers zegt hij dat zij mentaal nog gevormd moeten worden en dat accuratesse bij veel spelers ontbreekt. De fysieke gesteldheid noemt hij matig, maar hij denkt dat hieraan gewerkt kan worden, zolang de spelers bereid zijn zich in te zetten.

 

Woensdag vertrekt Rampat uit ons land om zijn werkzaamheden op Trinidad te hervatten. Op de vraag of hij terug komt om te trainen, zegt hij dat dit helemaal afhangt van Surinaamse Cricket Bond (SCB). Raj Narain, voorzitter van de SCB, die ook in Nickerie was, is van oordeel dat Rampat een goede job heeft verricht en hopelijk terug zal komen om verder te gaan met de spelers. Volgens Narain wordt gewerkt aan de aanstelling van een vaste coach. Die wordt zeer waarschijnlijk een buitenlander, omdat in Suriname geen hooggekwalificeerde trainers zijn. 

 

Op 15 april zijn de trainingen van de Surinaamse seniorenselectie hervat, waarbij lichte trainingenzijn verzorgd. Op 20 april zal er weer hard getraind moten worden om een goede beurt te maken tijdens het internationaal toernooi dat op het eiland Guernsey wordt gehouden. Op 15 mei vertrekt de nationale seniorenselectie naar dat eiland.  Naast Guernsey en Suriname nemen ook Japan, Gibraltar, Bahrein en Nigeria deel aan de wedstrijden. Het gaat om kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap (WK) cricket. Suriname is samen met de andere genoemde landen in groep 7 en indien ons land op de 1e of 2e plaats van het toernooi in Guernsey eindigt, kan ons land promoveren naar groep 6, waarmee onze kansen om deel te nemen aan WK cricket aanzienlijk worden vergroot.

 

Narain geeft aan dat de trainingen van de U-19 en U-15 selecties binnenkort van start zullen gaan.  In juni van dit jaar gaat te New York in de Verenigde Staten van Amerika een internationaal U-19 toernooi, gevolgd door een U-15 toernooi, dat in augustus te Canada wordt georganiseerd.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

17 -04 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics