Nickerie.Net, maandag 20 april 2009


Families Sheombar en Daal accepteren geen excuses

18/04/2009

BOXEL - Families Sheombar en Daal accepteren geen verontschuldigingen van de verdachten in het 8 Decemberstrafproces, indien die het zouden aanbieden. Shanti Sheombar, zus van de vermoorde Jiwansingh Sheombar, is daar duidelijk over.

Dit harde statement deed zij gisteren bij het verlaten van het rechtsgebouw te Boxel. Op de vraag van journalisten als zij bereid is de verontschuldiging van Jimmy Stolk te accepteren, antwoordde ze resoluut “nee”. Stolk maakte kenbaar bereid te zijn, zijn verontschuldiging aan de familie aan te bieden. Echter zijn pogingen hiertoe tot nu toe vruchteloos gebleven. Sheombar’s moeder, Soekdea, zegt echter dat Stolk op geen enkel moment heeft geprobeerd contact met hun op te nemen. “Er is wel contact met mijn man opgenomen om de spullen van mijn zoon in ontvangst te nemen”. Soekdea geeft aan dat het voor haar heel zwaar is om de laatste dagen van haar zoon opnieuw te beleven.

Shanti Sheombar, zus van de vermoorde Jiwansingh Sheombar, verlaat samen met haar moeder het gerechtsgebouw te Boxel, gisteren na de voortzetting van het 8 Decemberstrafproces.dWTfoto / Ebu Jones -.

Eddy Daal, broer van de vermoorde vakbondsleider Cyril Daal, zegt onder geen beding de verdachten te zullen vergeven. “Ik ben christen, maar wat deze mensen mijn familie en mij hebben aangedaan zal ik ze nooit kunnen vergeven”, reageert hij heel scherp. Sheombar werd in 1982 door de krijgsraad, waarvan Stolk deel uitmaakte, tot acht jaar veroordeeld voor zijn aandeel in een mislukte coup tegen de revolutieplegers. Op 8 december van datzelfde jaar werd hij uit de inrichting Santo Boma, waar hij zijn straf uitzat, gehaald en naar Fort Zeelandia overgebracht en samen met Daal en 13 anderen standrechtelijk geëxecuteerd.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

18 -04 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics