Nickerie.Net, maandag 20 april 2009


Nickerie bereidt zich voor op NiCoPa-rally

Stefanie van Looveren, 18/04/2009

Paramaribo - De Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) organiseert, op 25 en 26 april, de vijfde editie van de tweejaarlijkse Madistri-Haukes/NiCoPa-rally in samenwerking met de Nickeriaanse Auto Rally Klub (NARK) en de Lions Club Golden Grain. De deelnemers gaan zaterdagavond (25 april) van start in Nickerie, waar ze de eerste etappe afleggen. Via Coronie wordt zondag doorgereden naar Paramaribo. De finish is om half vijf ‘s middags bij Unker Bunker aan de Commissaris Weythingweg.

Net als de vorige keren doet de organisatie ook dit keer haar best om zoveel mogelijk Nickerianen aan de start te krijgen. Piem Reiziger van de SARK legt uit: “De uitzetters van dit jaar, Rik Schuitemaker en Robby Kappel, hebben het traject van de eerste dag aangepast aan de minder ervaren chauffeurs. Er is ook een speciale Nickerie-klasse voor beginners.” In een workshop krijgen de Nickerianen de nodige informatie om voorbereid te vertrekken. Die teach-in vindt in de loop van volgende week plaats, maar de juiste plaats en tijd zijn nog niet bekend.

De rally is telkens weer een enorm evenement in het district en in economisch opzicht is het heel belangrijk. Om de twee jaar stroomt Nickerie dan vol rallywagens tijdens de NiCoPa-rally. Ook de plaatselijke bevolking zakt massaal af naar het Brasaplein te Nieuw-Nickerie, vanwaaruit de deelnemers om zes uur ‘s avonds vertrekken. Dit om de chauffeurs zoveel mogelijk aan te moedigen. “De rally zelf is eigenlijk bijzaak, het gaat vooral om de nevenactiviteiten zoals de kroegentocht en de braderie”, verklapt Reiziger. Plezier is daarbij het codewoord volgens hem. De districtscommissaris van Nickerie, Bhagwatpersad Shankar, zei in 2007 zelf dat de leefbaarheid in zijn stad toegenomen was door de rally.

Hoeveel equipes er dit jaar voor de overwin- ning strijden is nog niet bekend. In 2005 waren er zestig en twee jaar later 95. Reiziger zegt dat de organisatie een zestigtal auto’s verwacht, waarvan ze graag tien teams uit Nickerie zelf willen zien. Buitenlandse duo’s doen deze keer niet mee. De vorige twee edities werden gewonnen door broer en zus Oliver Smit en Gwendolyn Emanuels-Smit. Inschrijven voor de Nickerie-klasse kan bij winkel Elias in Nieuw-Nickerie en geïnteresseerden voor de andere klassen kunnen terecht bij Inspire aan de Waaldijkstraat.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

18 -04 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics