Nickerie.Net, dinsdag 28 april 2009


Directeur nachtclub Diamond: ‘Mijn club is niet bezig met illegale praktijken’ 
Geplaatst: 27/04/2009

Nickerie - ‘Sedert ik ongeveer een jaar geleden dit zaakje heb overgenomen heb ik een ander soort beleid. Kwaadwilligen proberen nu mijn zaakje in een kwaad daglicht te stellen door allerlei leugenachtige berichtgevingen in het buitenland te lanceren. Mijn club is niet bezig met illegale praktijken.’ Dit zegt de directeur van nachtclub Diamond aan DBS. Volgens informatie die DBS heeft gekregen, is een verslaggever van Brazilië naar Suriname afgereisd en heeft zonder toestemming, reportages gemaakt van verschillende nachtclubs. Verder heeft hij ook enkele dames geďnterviewd over hun leefsituatie.

Volgens de beelden die nu in Brazilië vertoond worden, lijkt het volgens de directeur alsof onze nachtclubs bezig zijn met illegale praktijken. ‘Mijn club voldoet aan alle gestelde eisen door de bevoegde instanties.’ Hij gaf aan dat er de afgelopen dagen een reportage in Belem, Brazilië, wordt vertoond waarin enkele nachtclubs in Suriname onterecht worden veroordeeld en negatief afgeschilderd.

‘Het berust helemaal niet op waarheid. Als het echt zo slecht was, zouden de dames uit onze zuiderburen niet hiernaartoe komen.’ Hij heeft intussen aangifte gedaan bij de politie over de negatieve berichtgevingen. De politie is nu bezig met een onderzoek. Door de negatieve berichtgevingen ondervindt zijn onderneming momenteel heel veel schade in zowel materiële als financiële zin. ‘Sedert de vertoning van het filmpje is er onenigheid ontstaan onder de Braziliaanse gemeenschap in Suriname. Ook het aantal bezoekers is drastisch gedaald.’ Op de vraag of hij het gevoel heeft dat er enigszins sprake zou kunnen zijn van opzet, gaf de directeur aan van wel. ‘Iemand kan niet hier komen en alleen negatieve zaken uitzenden in het buitenland. Wat ik ook frappant vindt, is dat er geen enkele beelden van het binnenland worden vertoond waar de prostitutie nog erger is’, aldus de directeur van nachtclub Diamond.


Zahier Azizahamad

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

27-04-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics