Nickerie.Net, vrijdag 01 mei 2009


Rijstboeren dringen aan op compensatiemaatregelen

Beta Debidien, 29/04/2009

NIEUW-NICKERIE - Meer dan tweehonderd rijstboeren van Nickerie hebben gisteren gedemonstreerd voor het commissariaatsgebouw voor betere padieprijzen. De boeren hebben bij districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar aangedrongen op maatregelen om de enorme verliezen te compenseren, die zij hebben geleden als gevolg van de zeer lage opkoopprijzen bij dit tussenseizoen. Zij zijn er niet over te spreken dat molenaars momenteel tussen 35 dollar (SRD) en SRD 37 aanbieden voor een baal natte padie van 79 kg. Dc Shankar is gevraagd om gelijk in contact te treden met de regering en hun problemen bespreekbaar te maken.

Protesterende rijstboeren van Nickerie, gistermorgen voor het districtscommissariaat te Nieuw-NickerieProtesterende rijstboeren van Nickerie, gistermorgen voor het districtscommissariaat te Nieuw-Nickerie.-dWTfoto / Beta Debidien .

De burgervader heeft intussen de problemen van de boeren telefonisch voorgehouden aan minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De bewindsman heeft via de dc enkele belangrijke zaken voorgehouden aan de rijstboeren. Zo heeft hij structurele maatregelen voorgesteld die inhouden dat de overheid moet gaan kijken naar belastingmaatregelen en naar zelfstandige verwerkingsfaciliteiten voor de boeren.

De tweede oplossingsmogelijkheid die de regering wordt voorgehouden en die Raghoebarsing bespreekbaar zal maken vandaag in de Raad van Ministers (RvM), is de zogenaamde financiŽle injectie van SRD 17 miljoen. Volgens Shankar zullen de structurele en ad hoc maatregelen vandaag officieel worden voorgelegd aan de RvM. Hij vroeg de boeren om de regering alle ruimte te geven om te komen tot een aanvaardbare oplossing in deze materie. Donderdag reist Raghoebarsing naar Nickerie om het startsein te geven voor rehabilitatie van de waterschappen Van Drimmelenpolder en de Hamptoncourtpolder.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-04-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics