Nickerie.Net, woensdag 06 mei 2009


Politie Nickerie zichtbaarder in het verkeer  
Geplaatst: 06/05/2009

Nickerie -  De politie van het gewest Nickerie is al geruime bezig om op strategische punten verkeerscontroles te houden. Volgens politiepersvoorlichter Shantie Raghoebir gaat het hierbij om een landelijke verkeerscontrole die wordt uitgevoerd. Zij gaf aan dat deze verkeersacties een drastische ommekeer moeten brengen voor wat betreft verkeerscriminaliteit in verschillende delen van het land, waar Nickerie zeker ook deel van is. De politie houdt vanuit verschillende locaties het verkeer nauwlettend in de gaten.

Raghoebir zegt dat met de opvoering van de zichtbaarheid van de politie op de openbare wegen, getracht wordt om ook voor meer verkeersveiligheid te zorgen. Snelheidsduivels en andere verkeerscriminelen worden gelijk aangepakt en op de bon gegooid, zegt de politievoorlichter. Enkele zaken waarop de politie ook haar aandacht vestigt, zijn de gevaarlijke en ernstige verkeersdelicten zoals het rijdend bellen en het rijden op de openbare wegen zonder de veiligheidsgordel aan. Ook zegt Raghoebir dat het rijden door rood licht niet aan het oog van de agenten ontsnapt, alsook het rijden met een vervallen keuringsbewijs.

Raghoebir heeft verder aangehaald dat het nog vaak voorkomt dat mensen losbandig rijden en hun bescheiden niet in orde hebben. Pas als zij door de politie gecontroleerd worden, komen zij tot de ontdekking dat zij in overtreding zijn en het dus dan al te laat is. Ze worden dan beboet, zei Shanti Raghoebir.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

05-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics