Nickerie.Net, donderdag 28 mei 2009


Ordening openbaar vervoer Nickerie noodzakelijk

Filia Enser, 26/05/2009

Nickerie - Minibussen in Nickerie hebben een vaste standplaats aan de overkant van het marktterrein. Willen zij deze niet gebruiken, dan moeten ze maar naar de SMS-steiger, zegt districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar.

De standplaats was al aangewezen, maar toch werden bussen op een andere locatie geparkeerd. Het gevolg was dat de standplaats door anderen werd ingenomen. Met hun huidige parkeerplek beletten zij de PN-buschauffeurs niet in het uitoefenen van hun werkzaamheden. “Ze zijn ook op een zichtbare plaats, dus moeten ze zorgen dat ze die behouden. Niemand is bevoegd om een andere locatie aan te wijzen”, zegt de districtsvader. De bushouders op de route Paramaribo-Nickerie (PN) waren bezorgd omdat hun inkomsten drastisch verminderden.

Niet alleen de minibussen waren daar de oorzaak van, maar ook de door het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) ingezette staatsbus. Die reed ook nog tegen concurrerende tarieven. Intussen is deze bus, door tussenkomst van vicepresident Ramdien Sardjoe, van de route verwijderd. Volgens de PN-chauffeurs snoepten de bussen passagiers van hen af. NVB-directeur Romeo Simons heeft eerder tegenover de krant verklaard dat het verwijderen van de bus geen oplossing is voor het probleem.

Nu, twee maanden later, zijn volgens PN-woordvoerder Sewshankar Ramlal de inkomsten iets verbeterd. De 33 geregistreerde bussen rijden eens in de twee weken één retourrit. “Daarna is het wachten op de eerstvolgende beurt.” Op het commissariaat in Nickerie zijn 16 taxibussen geregistreerd. Aan minister Richel Apinsa van Transport, Communicatie en Toerisme wordt gevraagd te werken aan de ordening van het vervoer in Nickerie.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

26-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics