Nickerie.Net, maandag 01 juni 2009


16 Nickerianen ontvangen certificaat Democracy Unit training
Nickerie snoept primeur af van Paramaribo

Geplaatst: 01/06/2009

Nickerie -  Zaterdagavond hebben 16 cursisten die hebben deelgenomen aan de eerste ronde van de “train the trainers” opleiding van de Democracy Unit hun certificaten in ontvangst genomen. Dr. Johannes Breeveld, directeur van Democracy Unit, zei in zijn toespraak dat het zowel voor Nickerie als zijn organisatie een mijlpaal is daar deze training voor het eerst in het district georganiseerd is. Breeveld zegt dat de docenten alle moeite hebben gedaan om bijkans vier maanden lang om de tourbeurt naar Nickerie af te reizen om hun kennis over te dragen aan de cursisten in de vakken Politicologie, Staatsrecht, Ontwikkelingseconomie en Beleid en Beleidsvoering. Het doel van deze training was erop gericht om democratie in de ruimste zin te promoten in Nickerie via politieke partijen en andere actieve organisaties.

Breeveld benadrukte dat in de wereld van vandaag doorscholing zeker nodig is. Samen met de OAS maakt Democracy Unit Suriname zich sterk om democratie verder naar buiten te dragen. Dr.Hans Breeveld heeft verder gezegd dat hoe meer er sprake is van democratie, hoe meer ontwikkelingen er zich voordoen. De directeur heeft ook nog gezegd dat Nickerie met de uitreiking zich de primeur ten opzichte van Paramaribo heeft afgesnoept en dus ook daarvoor beloond zijn geworden. In Paramaribo is een soortgelijke opleiding op 4 november 2008 van start gegaan. Dat van Nickerie ging precies op 30 januari 2009 van start. De cursisten in Nickerie hebben tijdens de trainingen bijzondere prestaties verricht. In Paramaribo startte de cursus met 124 ingeschrevenen, terwijl bij de start maar 107 personen zich aanmelden en aan het einde van de rit 26 participanten zijn overgebleven wat neerkomt op 25%. Deze groep ontvangt op maandag 01 juni hun certificaat.

In Nickerie hadden 41 personen zich aangemeld. Bij de start waren het maar 23. Uit deze groep hebben 16 cursisten hun certificaten ontvangen, terwijl de rest verklaringen meekreeg daar zij bepaalde modulen niet of niet volledig heeft gevolgd. Op 12 juni start het tweede traject van de train the trainers opleiding in Nickerie.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics