Nickerie.Net, maandag 01 juni 2009


Geen vergeving voor 8-Decemberdaders

Ebu Jones, 30/05/2009

BOXEL - "Meneer u hebt niet meegemaakt wat ik heb doorstaan, sigaret gedoofd op mijn tong, ik haat deze mensen, die militairen, die ellendelingen ik haat ze", zegt nabestaande Eddy Daal gisteren nadat na 30 minuten de 15de zitting van het 8-decemberstarfproces werd verdaagd.

"Vergeven? Jezus Christus heeft vergeven, maar ik zal deze mensen nooit vergeven, zolang ik Eddy Daal heet hoeft men mij dit niet te vragen", reageert de broer van de vermoorde vakbondsleider Cyriel Daal verder. Eddy uitte zijn wrokgevoelens gisteren bij het verlaten van het gerechtsgebouw te Boxel waar het 8 Decemberstrafproces werd voortgezegd.

Cyril Daal werd op 8 december 1982 door de militairen onder leiding van hoofdverdachte in het 8 Decemberstrafproces Desi Bouterse, samen met veertien andere prominenten doodgeschoten. Eddy, die beweert het christengeloof te belijden, zegt voor geen koperen cent de verdachten te zullen vergeven. "Al zouden zij berouw tonen van hun zonde, dan nog zal ik ze niet vergeven. Deze mannen zijn de duivel zelf. En al gaan ze nu naar de kerk (doelend op Bouterse die lid is van gemeente Gods Bazuin), toch blijven zij de duivel", uitte Eddy zijn haatgevoelens naar de verdachten. De verhitte nabestaande had geen goed woord over voor de houding van Ernst Geffery die ziek is. Geffery verscheen sukkelend voor de krijgsraad.

Hij vergat zelfs zijn leeftijd toen dit aan hem werd gevraag door krijgsraadpresident Cynthia Valstein-Montnor. De verdachte kreeg begrip van Valstein-Montnor, aangezien zij een doktersverklaring van de neuroloog onder ogen kreeg waarin staat aangegeven dat Geffery onder behandeling staat. Voor Eddy verdienen deze mannen niemands begrip. "Toen zij een sigaret op mijn tong uitdoofden hadden zij geen begrip voor mij. Nu 'poept' hij in zijn broek", wierp hij als rechtvaardiging van zijn haat tegen de verdachte.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

30-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics